4.8 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO. Viitorul este aproape. Apare Humane AI Pin, înlocuitorul telefonului mobil

VIDEO. Viitorul este aproape. Apare Humane AI Pin, înlocuitorul telefonului mobil

După luni de demonstrații și indicii despre cum ar putea arăta viitorul gadgeturilor cu inteligență artificială, Humane a prezentat în sfârșit primul său dispozitiv: AI Pin, transmite The Verge.

Dispozitivul, așa cum am dezvăluit ieri, este un dispozitiv portabil care costă 699 de dolari, format din două părți: un dispozitiv pătrat și un pachet de baterii care se atașează magnetic la haine sau alte suprafețe.

Adio, telefon mobil!

Pe lângă acest preț, mai există și taxa lunară de 24 de dolari pentru un abonament Humane, care vă oferă un număr de telefon și acoperire de date prin rețeaua T-Mobile. Compania a declarat pentru Wired că dispozitivul va începe să fie livrat la începutul anului 2024 și că precomenzile încep pe 16 noiembrie.

AI Pin este alimentat de un procesor Snapdragon – deși nu este clar care – și îl controlezi prin comenzi vocale, gesturi. De asemenea, are și un mic proiector încorporat. Cântărește aproximativ 34 de grame, iar „stimulatorul de baterie” adaugă încă 20 grame în plus. Camera încorporată face fotografii de 13 megapixeli și va capta și imagini video după o actualizare de software.

Sarcina principală a lui Pin este de a se conecta la modelele de inteligență artificială prin intermediul unui software pe care compania îl numește AI Mic. Comunicatul de presă al Humane menționează atât Microsoft, cât și OpenAI, iar rapoartele anterioare au sugerat că Pin era alimentat în principal de GPT-4 – Humane spune că accesul la ChatGPT este de fapt una dintre caracteristicile de bază ale dispozitivului.

Sistemul său de operare, numit Cosmos, este conceput pentru a direcționa automat interogările către instrumentele potrivite, în loc să vă ceară să descărcați și să gestionați aplicații.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Scădere de 2,2% a producției industriale în România, în primele nouă luni din 2024

Ca serie ajustată, declinul a fost de 1,7% Producția industrială a României a înregistrată o scădere de 2,2% ca serie brută în primele nouă luni...
00:01:22

VIDEO Marcel Ciolacu la Londra: „Statul român înțelege că fără sprijin pentru comunitate, tradițiile se pierd”

Premierul României promite investiții în educație, sănătate și sprijin pentru românii care doresc să revină acasă: „Numai prin servicii de calitate putem spera că...

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...
Ultima oră
Pe aceeași temă