2.5 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăPoliticăVIDEO. Dominic Fritz cântă muzică populară

VIDEO. Dominic Fritz cântă muzică populară

După ce a desfințat un Festival de muzică populară, intrat în patrimoniul UNESCO, Dominic Fritz cântă muzică populară. Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a organizat sâmbătă seară un spectacol cu ocazia Floriilor, intitulat “Azi, la noi cântă tot natul.”

Pe scenă au urcat dansatorii și instrumentiștii Ansamblului „Timișul.” Spectacolul a fost pregătit, de Floriile ortodoxe și Paștele Catolic, drept un cadou muzical. Intrarea a fost liberă. Acesta a avut loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, aflată, zilele acestea, în centrul unui incident cu aer manelistic, notează stiridetimișoara.ro.

Recent, conducerea Filarmonicii din Timișoara, pusă de Dominic Fritz, a anulat un concert al cântărețului manelist JADOR, pe motiv de acustică.  

citește și: Bătălia finală dintre stânga globalistă și dreapta tradițională se dă în Franța

Soliștii anunțați erau Andreea Voica și Dinu Iancu Sălăjanu. Spectatorilor li s-a transmis și că vor apărea invitați surpriză. Au fost și actori, și interpreți de la operă, și sportivi. Și nu mică le-a fost surpriza celor care au venit la sala Capitol, când au văzut pe scenă a urcat, la un moment dat, chiar directorul Casei de Cultură, Camelia Mingasson, cântând muzică populară alături de Ansamblul „Timișul,” notează presa locală.

Dominic Fritz cântă muzică populară

„Gratulat” de adversarii politici cu apelativul „coristul”, Dominic Fritz a urcat pe scenă în final. A interpretat un cântec de legendă pentru această parte de țară. Este vorba despre „Țara mea-i Banatul meu”, adică Imnul Banatului, creație a celebrului Petrică Moise. Timișoara preferă, de vreo trei mandate, primari cu aptitudini artistice…

Dominic Fritz a cântat alături de Ansamblului Timișului.

Doar că primarul USR-ist al Timișoarei a oprit, în mandatul său, Festivalul Inimilor – un festival intrat cu mari eforturi în patrimoniul UNESCO.

Ajuns  în Timișoara în anul 2008, Dominic Fritz a înființat un cor Gospel care a cântat în Domul Catolic din Piaţa Unirii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Expert Forum: Îngrijorări majore privind transparența, în lipsa finanțării campaniilor electorale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) nu a publicat actualizările săptămânale, privind veniturile și cheltuielile candidaților Organizația Expert Forum (EFOR) a atras atenția asupra lipsei de transparență,...

A murit Gabriel Cotabiță. Artistul avea 69 de ani

Doliu în muzică. Gabriel Cotabiţă, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi de muzică uşoară din România, a murit, a anunţat compozitorul Ionel Tudor. Artistul...

Sondaj: 79% dintre ruși susțin încheierea unui acord de pace cu Ucraina, cel mai mare procent de la începutul conflictului

Un sondaj recent realizat de grupul de cercetare Russian Field relevă că sprijinul pentru un acord de pace între Rusia și Ucraina a atins...
Ultima oră
Pe aceeași temă