8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Armata israeliană a lovit Liban și Gaza

VIDEO: Armata israeliană a lovit Liban și Gaza

Armata israeliană a lovit vineri dimineața locații din Liban și Gaza, ca represalii la atacurile cu rachete pe care le-a atribuit grupării islamiste Hamas, în timp ce tensiunile provocate de raidurile poliției din această săptămână la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim amenințau să scape de sub control.

Armata israeliană a atacat vineri (7 aprilie), la primele ore ale dimineții, locații din Liban și Gaza, ca represalii la rachetele lansate în nordul și sudul Israelului în ziua precedentă.

Israelul a atribuit aceste atacuri grupului islamist Hamas, în timp ce tensiunile amenințau să scape de sub control după raidurile poliției din această săptămână la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.

Nu au fost raportate răni grave și niciuna dintre părți nu părea dornică să extindă conflictul.

La începutul acestei săptămâni, poliția israeliană a intrat în conflict cu credincioșii palestinieni, arestând și scoțând sute de persoane din incintă.

Acest lucru a atras condamnări în întreaga lume arabă.

Atacurile cu rachete care au urmat joi asupra orașelor israeliene au fost cele mai mari din Liban de la războiul din 2006.

Acestea au întrerupt sărbătoarea evreiască a Paștelui și au făcut ca locuitorii să fugă spre adăposturi.

Armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene vineri dimineața devreme.

În Liban, locuitori precum Abou Hussein au declarat că au simțit loviturile aeriene la primele ore ale dimineții, iar lovitura pare să fi lăsat un crater mare în terenul agricol.

În Gaza, străzile erau în mare parte goale după ce lovituri aeriene israeliene au lovit zona mai devreme.

Israelul a declarat că avioanele sale au lovit 10 ținte legate de Hamas.

Oficialii palestinieni au declarat că lovitura a fost într-un câmp deschis, că unele case din apropiere și un spital de copii au fost avariate.

Șoferul de taxi Muhanad Abu Neama a declarat că mașina sa a fost complet avariată.

El a adăugat că atacul a venit fără niciun avertisment.

Un purtător de cuvânt militar israelian a declarat că operațiunea israeliană s-a încheiat pentru moment.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Criză fără precedent la autoritatea lui Zgonea

Deputatul Dan Tănase a făcut o interpelare la instituția condusă de Valeriu Zgonea în care a enumerat câteva din problemele existente la autoritatea...

GALERIE FOTO. Georgina l-a dat de gol pe Cristiano Ronaldo

Georgina Rodriguez, iubita superstarului portughez Cristiano Ronaldo, a dezvăluit când are de gând să se retragă cvintuplul câștigător al Balonului de Aur. Partenera de viață...

Cele mai eficiente scurtături Excel pentru analiza datelor

În era digitală în care datele sunt din ce în ce mai prezente și importante, cunoașterea unor instrumente eficiente pentru analiza lor devine esențială....
Ultima oră
Pe aceeași temă