7.8 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiVaccinarea obligatorie este luată în calcul de Uniunea Europeană

Vaccinarea obligatorie este luată în calcul de Uniunea Europeană

Vaccinarea obligatorie este luată în calcul de Uniunea Europeană, ca reacție față de răspândirea în Europa a noii tulpini de coronavirus, Omicron, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a lansat un apel la mobilizare și a declarat că statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să accelereze procesul de administrare a dozei booster. Șefa Comisiei Europene a susținut statele europene care au reintrodus temporar obligativitatea prezentării unui test PCR negativ chiar pentru cetățeni proveniți din blocul comunitar.

Președintele Comisiei Europene a declarat că ritmul de răspândire a bolii și ritmul lent de vaccinare antiCovid în unele părți ale Uniunii Europene arată că ar trebui luată în calcul impunerea obligativității vaccinării, relatează The Guardian.

”Dacă mă întrebați pe mine care era opinia mea acum 2-3 ani, nu mi-aș fi imaginat că voi fi martoră la ceea ce vedem acum, această pandemie îngrozitoare. Avem însă vaccinurile, vaccinurile care salvează vieți și acestea nu sunt folosite corespunzător peste tot. Și acest lucru ne costă. Vine la pachet cu un cost uriaș la nivelul sănătății publice”, a declarat Ursula von der Leyen, de profesie medic.

“Dacă te uiți la cifre, în prezent avem 77% dintre adulții UE vaccinați. Dacă iei în calcul întreaga populație UE, avem 66%. Și asta înseamnă că o treime din populația Uniunii Europene nu este vaccinată împotriva Covid. Adică 150 de milioane de oameni”, a spus șefa Comisiei Europene.
“Este enorm. Nu oricine poate fi vaccinat, spre exemplu, copiii sau persoanele cu condiții medicale speciale. Însă majoritatea pot și, de aceea, cred că este de înțeles și oportun să mergem cu dezbaterea în această direcție”, a mai declarat ea.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Acordul pentru avioanele F-35, moment istoric

România a semnat, joi, la Palatul Victoria, acordul pentru achiziția avioanelor F-35, marcând un moment crucial în modernizarea Forțelor Aeriene Române Ceremonia a fost prezidată...

Sectorul construcțiilor, în creștere în septembrie datorită infrastructurii. Rezidențialul și birourile, pe minus

Sectorul construcțiilor, un pilon al economiei din ultimii ani, a înregistrat o creștere de 2,4% în septembrie 2024, comparativ cu aceeași lună a anului...

România, codașă la salarii nete în regiune: Angajații rămân cu mai puțini bani „în mână”

Deși România are taxe pe muncă aparent mai mici decât alte țări din regiune, angajații rămân cu cea mai mică sumă netă din cinci...
Ultima oră
Pe aceeași temă