20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiUn militar ucrainean din Bahmut la televiziunea din Ucraina: Ținem linia frontului

Un militar ucrainean din Bahmut la televiziunea din Ucraina: Ținem linia frontului

Un ofițer de presă militar ucrainean, Mykyta Shandyba de la Brigada a 10-a de asalt, spune că forțele ruse par să rămână fără muniție în lupta pentru Bahmut, dar continuă să mărească amploarea atacurilor lor, în timp ce ucrainenii țin linia frontului.

 Declarația a venit după ce fondatorul grupului de mercenari Wagner din Rusia, care este puternic implicat în bătălie, a acuzat oficialii militari de „trădare” pentru că nu au furnizat muniție adecvată.

Guvernul SUA spune că, dacă orașul ucrainean va cădea, nu ar da neapărat Moscovei avânt în război.

Un militar ucrainean din orașul Bahmut spune că linia frontului este ținută de forțele ucrainene, rușii neavând foarte multe câștiguri în această iarnă

Ofensiva de iarnă a Rusiei nu a produs câștiguri notabile, nereușind să avanseze în provincia Lugansk, mai la nord, având pierderi grele, în special în jurul Vuhledar, la sud.

Grupul de reflecție al Institutului pentru Studii de Război a declarat că încă nu este clar dacă Ucraina se va retrage din Bahmut sau va rămâne pentru a continua să uzeze forțele ruse. Oricum ar fi, ofensiva Moscovei părea să atingă punctul său maxim.

Trupele ucrainene sapă tranșee la periferia orașului Bahmut

Trupele ucrainene sapă intens tranșee la periferia orașului Bahmut pentru a rezista în fața ofensivei sporite a forțelor ruse.

Sâmbătă (4 martie) s-au auzit explozii la periferia localității ucrainene Bahmut, în timp ce soldații săpau tranșee.

Trupele Ucrainei se confruntă cu o presiune din ce în ce mai puternică din partea forțelor ruse, au declarat serviciile de informații militare britanice, luptele având loc în și în jurul orașului de est, potrivit Reuters.

Trupele ucrainene sapă tranșee la Bahmut și se aduc și unități de elită în zonă după ce rușii au avansat către nord

Ucraina consolidează zona cu unități de elită, în timp ce armata rusă obișnuită și forțele grupului militar privat rus Wagner au făcut noi progrese în suburbiile de nord ale orașului Bahmut, a declarat Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic de informații pe Twitter.

Flăcările au cuprins orașul Bahmut în timp ce atacul rusesc se intensifică

Flăcările cuprind tot mai mult din orașul Bahmut, din regiunea Donețk, în timp ce atacul rusesc asupra acestuia se intensifică.

Videoclipul surprins luni (27 februarie) arată pagubele cauzate clădirilor de loviturile din orașul Bahmut din prima linie, în regiunea Donețk din Ucraina.

Locuitorii din zonă pot fi văzuți mergând pe străzi pe lângă clădirile distruse, în timp ce în fundal sunau explozii puternice și lupte de armă.

Forțele ruse au continuat marți (28 februarie) drumul lor început de câteva săptămâni pentru a încercui și captura orașul Bahmut, unde comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a descris situația ca fiind „extrem de tensionată”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă