32.8 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiUcraina construiește noi linii de apărare la vest de orașul Bahmut

Ucraina construiește noi linii de apărare la vest de orașul Bahmut

Ucraina a dat drumul la construcția de noi linii de apărare la vest de orașul Bahmut în încercarea de a respinge atacurile furibunde ale forțelor armate rusești.

În timp ce trupele ruse au efectuat noi atacuri asupra orașului Bahmut, din estul Ucrainei, joi (2 martie), locuitorii satelor din apropiere au fugit din casele lor temându-se de avansul Rusiei.

Statul major al Ucrainei a declarat joi că inamicul continuă să avanseze spre Bahmut și „produce furtuni în orașul ucrainean”.

Ucraina face noi linii de apărare la vest de orașul Bahmut, în zona Chasiv Yar, rușii încercând să revendice prima victorie

Se crede că mașinile care sapă noi tranșee în zona Chasiv Yar, la vest de Bahmut, fac parte din noua linie de apărare.

Sub atacul constant al trupelor ruse care încercau să-și revendice prima victorie majoră de mai bine de jumătate de an, forțele ucrainene și-au păstrat pozițiile în orașul ruinat.

Flăcările au cuprins orașul Bahmut în timp ce atacul rusesc se intensifică

Flăcările cuprind tot mai mult din orașul Bahmut, din regiunea Donețk, în timp ce atacul rusesc asupra acestuia se intensifică.

Videoclipul surprins luni (27 februarie) arată pagubele cauzate clădirilor de loviturile din orașul Bahmut din prima linie, în regiunea Donețk din Ucraina.

Locuitorii din zonă pot fi văzuți mergând pe străzi pe lângă clădirile distruse, în timp ce în fundal sunau explozii puternice și lupte de armă.

Forțele ruse au continuat marți (28 februarie) drumul lor început de câteva săptămâni pentru a încercui și captura orașul Bahmut, unde comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a descris situația ca fiind „extrem de tensionată”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

BEC a transmis rezultatele parțiale pentru votul la consiliile locale și pentru mandatele de primar

Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut cele mai multe mandate la alegerile pentru consiliile locale - 42,11%, urmat de PNL - 32,1%, AUR -...

Octavian Saiu şi Matei Vişniec intră în dialog cu mari personalități ale lumii artistice în cadrul conferinţelor de la FITS 2024

Sibiu, 10 iunie 2024 - Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu aduce în faţa publicului zeci de personalităţi...

Klaus Iohannis, la Summitul B9 de la Riga: ,,Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre”

Îmbunătăţirea securităţii pe Flancul Estic al NATO, mai ales în regiunea Mării Negre. Astfel, vom întări securitatea regională şi euroatlantică şi a tuturor celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă