7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează dpa, preluat de agerpres.ro.

Un număr de 18 drone, care au fost lansate din peninsula Crimeea, precum şi racheta, au fost respinse cu succes, au anunţat luni Forţele Aeriene Ucrainene pe Telegram.

Iniţial, nu au fost raportate victime sau pagube.

În total, apărarea antiaeriană a fost activă în nouă regiuni ale ţării în timpul nopţii, potrivit sursei citate.

Autorităţile ruse au confirmat oficial decesul unui alt general în Ucraina.”Comandantul adjunct al Corpului 14 de armată al Flotei Mării Nordului, generalul-maior Vladimir Zavadski, a căzut în luptă în regiunea operaţiunii militare speciale”, a informat pe Telegram Aleksandr Gusev, guvernatorul Voronejului, o regiune care se învecinează la est cu Ucraina. Presa ucraineană a raportat săptămâna trecută moartea lui Zavadski.

Potrivit surselor ruse, şase generali au murit în conflict, în afară lui Zavadski, în timp ce Ucraina a revendicat moartea a cel puţin 12 generali ruşi.

Aproximativ 70.000 de soldaţi şi mercenari ruşi ( 50.000 de soldaţi şi 20.000 de mercenari Wagner) au murit de la începutul invaziei Ucrainei, a estimat Ministerul britanic al Apărării în informarea sa zilnică despre război, publicată luni.

Alţi 180.000 până la 240.000 de soldaţi ruşi au fost răniţi, alături de 40.000 de mercenari, potrivit raportului.

“Aceasta oferă o estimare de 290.000 – 350.000 de victime în rândul combatanţilor ruşi”. Media ar fi de 320.000, a spus Ministerul Apărării.

Ambele taberele nu îşi dezvăluie bilanţul victimelor, făcând imposibilă confirmarea estimărilor.

Potrivit unei estimări a NATO de la sfârşitul lunii noiembrie, victimele din tabără rusă, morţi şi răniţi, au depăşit 300.000.

Moscova respinge informările britanice, calificându-le drept propagandă anti-rusească. 

VIDEO: Portul Izmail a fost lovit de drone rusești

Un atac cu drone rusești asupra unui port ucrainean exportator de cereale a avariat luni depozite și a incendiat clădiri, a anunțat Kievul, cu câteva ore înainte de discuțiile programate între președintele rus Vladimir Putin și liderul turc Tayyip Erdogan.

Atacul asupra portului Izmail de pe fluviul Dunărea din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, a afectat depozite și clădiri de producție, iar resturi de la dronele care au fost doborâte au incendiat mai multe clădiri de infrastructură civilă, a declarat guvernatorul regional.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 23 din cele 32 de drone “Shahed” de fabricație iraniană lansate de pe teritoriul rusesc și din Crimeea ocupată. Poliția a declarat că nu au existat victime.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă