22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump a intentat recurs la condamnarea civilă pentru fraude financiare

Trump a intentat recurs la condamnarea civilă pentru fraude financiare

Fostul preşedinte american Donald Trump a făcut recurs luni, aşa cum a anunţat, la condamnarea de către instanţa civilă din New York la amenzi de cel puţin 355 de milioane de dolari pentru fraude financiare în cadrul imperiului său imobiliar, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Acest recurs, înregistrat luni la Curtea Supremă din New York (tribunal de primă instanţă), vizează şi interdicţia impusă pe 16 februarie fostului preşedinte Trump şi celor doi fii ai săi adulţi Donald Jr. şi Eric de a gestiona afaceri în statul New York timp de trei ani.

În cele aproximativ 120 de pagini de motivaţii pentru depunerea recursului, tabăra Trump reprezentată de avocata Alina Habba consideră că “instanţa supremă a comis erori de drept şi de fond, a abuzat de puterea sa discreţionară şi şi-a depăşit competenţele”.

În hotărârea sa de acum zece zile, judecătorul Arthur Engoron, de la acelaşi tribunal, i-a condamnat pe fostul preşedinte al Statelor Unite la plata a 354,86 milioane de dolari amenzi pentru fraude financiare şi pe fiecare dintre cei doi fii ai săi la plata unor amenzi de patru milioane de dolari.

Fostul lider de la Casa Albă (2017-2021), un magnat milionar care a bulversat sistemul politic al democraţiei americane şi are ambiţia de a fi reales în noiembrie în faţa democratului Joe Biden, a criticat un proces “total fals”.

Georgia, SUA: Lui Donald Trump i s-ar pregăti o nouă inculpare

Securitatea a fost întărită la Atlanta, în statul Georgia unde o anchetă asupra “tentativelor” lui Donald Trump “de a influenţa operaţiunile electorale” din 2020 în acest stat din sud-estul ţării s-ar putea încheia cu o inculpare a fostului preşedinte american în săptămânile următoare, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Fani Willis, procuror al comitatului Fulton care include şi Atlanta, anchetează din 2021 asupra omului de afaceri republican şi a însărcinat un mare juriu – un grup de cetăţeni cu competenţe de anchetă – să determine dacă exista suficiente dovezi pentru a-l inculpa. Ea a reuşit să adune mărturii de la apropiaţi ai lui Trump, în special de la fostul său avocat personal Rudy Giuliani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 758: Primarul Kievului cere noi ajutoare militare

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgenţă noi ajutoare militare de la aliaţii Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra ţării...

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....
Ultima oră
Pe aceeași temă