13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalTraficanții bulgari de cocaină târăsc Credit Suisse în instanță

Traficanții bulgari de cocaină târăsc Credit Suisse în instanță

Banca Credit Suisse este trimisă în judecată de către autoritățile elvețiene pentru că a permis unei presupuse bande bulgare de traficanţi de cocaină să spăleze milioane de euro, o parte dintre acestea îndesate în valize, relatează Reuters. Deci, traficanții bulgari de cocaină târăsc Credit Suisse în instanță.

Procurorii elvețieni susțin că foștii ei manageri nu au luat toate măsurile necesare pentru a-i împiedica pe presupușii traficanți de droguri să ascundă și să spele milioane în numerar, între 2004 și 2008.

„Credit Suisse respinge ca nefondate toate acuzațiile. Această chestiune este moștenită de la fostul angajat, pe care-l considerăm nevinovat”, se spune într-o declarație de presă a instituției bancare.

Traficanții bulgari de cocaină târăsc Credit Suisse în instanță. Fostul angajat se consideră nevinovat

În primul proces penal al unei bănci majore din Elveția, procurorii cer despăgubiri în jur de 42,4 milioane de franci elvețieni de la Credit Suisse. Banca a spus că “se va apăra în instanță”.

citește și: ImpostJURMA

Rechizitoriul are peste 500 de pagini și se concentrează pe relațiile pe care Credit Suisse și fostul său angajat le-au avut cu fostul luptător bulgar Evelin Banev și mai mulți asociați. Un al doilea rechizitoriu în acest caz îl acuză pe un fost manager, Julius Baer, pentru facilitarea spălării banilor.

Lordul drogurilor era căutat și în România

Avocatul celui acuzat susține nevinovăția clientul său și că acesta a negat fapta.

Banev a fost condamnat pentru trafic de droguri în Italia în 2017 și apoi în Bulgaria în 2018. El a condus și controlat o organizație criminală specializată pe traficul de tone de cocaină din America Latină.

Brendo”, considerat “Lordul drogurilor” a fost reţinut în Ucraina la 7 septembrie 1918. Era urmărit și în România de către interpol.

România ar fi vrut să-l judece pe Banev pentru un transport de 50 de kg de cocaină, descoperită la Constanța

În anul 2014, autorităţile din România au reuşit să captureze un transport de 50 de kilograme de cocaină pură care a ajuns în portul Constanţa, pe filiera Banev. De altfel, România a cerut la acea vreme extrădarea sa din Bulgaria pentru a fi judecat la București. Inițial, un tribunal din Sofia a aprobat cererea. Dar o instanță superioară a respins-o.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Liderii Coaliției lucrează la listele de la europarlamentare. Se caută independeți pentru Bruxelles și București

Liderii coaliției PSD-PNL negociază dur pentru listele europarlamentare, dar și funcția de primar general al Capitalei și cele care vor fi după alageri. O...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, un nou succes în campionatul Greciei

PAOK Salonic, formația pregătită de tehnicianul român Răzvan Lucescu, a obținut un nou succes în prima ligă elenă, după ce s-a impus pe terenul...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă