11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTot mai mulți ucraineni resping rezultatele după referendumurile organizate de Rusia și...

Tot mai mulți ucraineni resping rezultatele după referendumurile organizate de Rusia și fug

Evacuații ucraineni care fug din zonele ocupate, după referendumurile organizate de Rusia, au respins rezultatele acestora.

Locuitorii care au evadat în teritoriul deținut de Ucraina, în ultimele zile, au povestit că oamenii au fost forțați să bifeze buletinele de vot în stradă de către oficialii itineranți sub amenințarea armei.

Imaginile filmate în timpul exercițiului au arătat oficialități instalate din Rusia luând urne din casă în casă cu bărbați înarmați în remorci, potrivit Reuters.

Tot mai mulți ucraineni nu admit referendumurile făcute de Rusia și se refugiază acolo unde Ucraina deține controlul

Rusia spune că votul a fost voluntar și participarea la vot a fost mare.

La un centru de primire pentru evacuați din Zaporojie, deținut de Ucraina, Liudmyla Porych, un evacuat dintr-un sat ocupat de lângă Melitopol, din regiunea Zaporojie, a spus: „Am văzut membri ai comisiei (de vot) completând ei înșiși buletinele de vot în timp ce stăteau în mașinile lor”.

„Rezultatele au fost desenate frumos pe hârtie, dar în realitate oamenii nu au votat, prezența la vot nu a fost atât de mare. (Oamenii) se opun foarte mult referendumului, nimeni nu vrea să se alăture Rusiei, nimeni. Dar cu această presiune… oamenii sunt speriați. Speriați de tot”, a spus Aliona Surgan, care a venit din orașul ocupat Verhnii Rohachyk, din regiunea Herson.

Primele rezultate de la referendumul din Zaporijia: 93% pentru aderarea la Rusia

Primele rezultate de la referendum din regiunea Zaporijia indică 93% dintre votanți pro aderare la Rusia.
Agenția de presă TASS a relatat că în prima zi a referendumului, 93% dintre cei care au votat s-au pronunţat în favoarea aderării regiunii Zaporijjia la Federația Rusă.

Potrivit Agenției TASS, un studiu al Institutului republican de studii politice și sociologice din Crimeea, au chestionat locuitori ai regiunii încă din prima zi a referendumului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă