Kievul a pledat joi (19 ianuarie) ca Occidentul să-i trimită în sfârșit arme grele, în timp ce șefii apărării din Statele Unite(SUA) și Germania se îndreptau spre o confruntare legat de tancurile despre care Ucraina spune că ar putea decide soarta războiului, potrivit Reuters.
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost joi în Germania pentru a se întâlni cu noul ministru al Apărării, Boris Pistorius, la doar câteva ore după ce Pistorius a depus jurământul.
Vineri (10 ianuarie), ambii se vor reuni alături de alți zeci de aliați pentru a se angaja în a trimite arme pentru Ucraina, la Baza Aeriană Ramstein din Statele Unite, o întâlnire considerată ca o șansă de a oferi arme pentru a schimba cursul războiului în 2023.
SUA și Germania se confruntă pentru tancurile ce ar trebui livrate în Ucraina, dar ajutor militar este așteptat și de la alte state
Este de așteptat ajutor militar în valoare de miliarde de dolari, iar țări precum Canada, Țările de Jos și Suedia au anunțat deja noi pachete de vehicule blindate și sisteme de apărare antiaeriană. Dar succesul reuniunii ar putea depinde de faptul dacă se vor aduce tancuri grele, despre care Kievul spune că are nevoie pentru a evita atacurile rusești și pentru a recuceri terenurile ocupate.
Posibila capitulare a Germaniei și prăbușirea Euro
Atacul terorist asupra celor patru conducte ale Nord Stream I are un singur suspect: SUA. Suspiciunea rezonabilă trebuie explicată. Prin tăierea țevilor cu gaz ieftin, lovitura e dată, în primul rând, marii industrii germane și doar – în plan secund -Rusiei. De acum înainte, Europa va mai munci consumând energie scumpă, dată de americani.
S-a trecut de la faza cu înarmarea, la faza cu distrugerea! Întreaga presă mainstream îl acuză pe Putin de sabotaj. De ce și-ar tăia o sursă ombilicală de bani?
Cele patru conducte au fost țintele unui atac submarin, relevă sursele din țările riverane Mării Baltice. Extrem de suspect, sistemele de supraveghere moderne, tehnicile cibernetice, terestre sau aerospațiale, paza militară, radarele marine n-au înregistrat actul terorist. Acțiunea pare lucrată ca la carte de către o putere cu o mare putere de infiltrare în sistemele naționale de apărare. Conductele trec pe lângă Suedia, Danemarca și ajung în Germania, principalul beneficiar. Dar de ce submarinele rusești n-au inspectat teritoriile?
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!