2.7 C
București
duminică, 18 februarie 2024
AcasăInternaționalSUA: Rusia e gata să efectueze exerciții nucleare

SUA: Rusia e gata să efectueze exerciții nucleare

SUA spune că Rusia se pregătește să efectueze exerciții nucleare, dar încă nu se știe și nu s-a detaliat programul acestora.

Federația Rusă se pregătește de exerciții nucleare, informează purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul american Patrick Ryder, fără a da detalii cu privire la programul acestor exerciții.

Federația Rusă a anunțat Washingtongul că va organiza exerciții ale forțelor nucleare strategice, informează Departamentul american al Apărării.

„Statele Unite au fost înştiinţate şi, aşa cum am evidenţiat anterior, acesta este un exerciţiu anual de rutină efectuat de Rusia”, a declarat marţi seară generalul american Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Rusia se conformează cu obligațiile anuale

Oficialul american a mai spus, fără a da prea multe detalii despre programul exercițiilor strategice ruse, că țara condusă de Vladimir Putin se conformează obligațiilor anuale în materie de control al armamentului.

„Din acest punct de vedere, Rusia se conformează obligaţiilor anuale în materie de control al armamentului şi angajamentelor în materie de transparenţă, de aceea transmite această înştiinţare”, a mai spus generalul american Patrick Ryder.

Presa internațională scrie că exercițiile strategice ruse vor include, probabil, teste cu rachete balistice.

Amintim că aceste exerciții vin într-un context tensionat generat de invazia militară rusă în Ucraina. De asemenea, și Alianța Atlanticului de Nord a efectuat exerciții nucleare, săptămâna trecută. La acestea au participat atât Statele Unite ale Americii (SUA), cât și alte 14 națiuni aliate.

Moscova vrea să întărească apărarea la frontiera cu Ucraina


Conducerea Rusiei spune că doreşte să trimită mai multe unităţi în regiunile de frontieră din apropierea Ucrainei şi să echipeze mai bine pe viitor noii recruţi, relatează marţi DPA.

„În mai multe regiuni, mai ales cele apropiate de graniţă ca Belgorod, sunt necesare măsuri pentru reacţii suplimentare, la care noi lucrăm atât cu regiunile, cât şi cu guvernul”, a declarat marţi primarul Moscovei Serghei Sobianin la o reuniune a guvernului, potrivit capital.ro.

SUA a fost informată că Rusia va efectua în curând exerciții nucleare, deși situația propriilor forțe din Ucraina este una din ce în ce mai dificilă

La opt luni de la începutul războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei, Moscova se confruntă cu creşterea bombardamentelor asupra propriului teritoriu.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a declarat pe Sobianin coordonator regional în Ucraina la începutul acestei săptămâni. Al doilea coordonator al lui Putin pentru operaţiunea militară, prim-ministrul Mihail Mişustin, a promis mai mulţi bani pentru echipament.

În ultimele săptămâni s-au înmulţit plângerile că mulţi dintre soldaţii convocaţi de Putin au fost nevoiţi să obţină singuri propriile echipamente deoarece stocurile armatei nu le aveau sau erau insuficiente.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce ar putea fi de fapt noua armă spațială misterioasă a Rusiei?

Teoriile includ o armă nucleară spațială sau un bruiaj cu propulsie nucleară. Washingtonul a fost în alertă pe 14 februarie în urma unei știri...

Ce ar putea fi de fapt noua armă spațială misterioasă a Rusiei?

Teoriile includ o armă nucleară spațială sau un bruiaj cu propulsie nucleară. Washingtonul a fost în alertă pe 14 februarie în urma unei știri...

Polo-ul românesc se întoarce după 12 ani de așteptare

Naționala masculină de polo a României va participa la Jocurile Olimpice din Paris în 2024, beneficiind de o oportunitate neașteptată după retragerea echipei...
Ultima oră
Pe aceeași temă