6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalStarea de sănătate a Papei Francisc se „ îmbunătățește”

Starea de sănătate a Papei Francisc se „ îmbunătățește”

Starea de sănătate a Papei Francisc, care suferă de o bronşită ce l-a obligat să îşi anuleze deplasarea la Dubai pentru COP28, se “îmbunătăţeşte”, a anunţat, sâmbătă, Vaticanul, potrivit AFP, preluat de news.ro.

“Papa nu are febră şi continuă să urmeze tratamentul”, a precizat Sfântul Scaun într-un comunicat de presă.

Cu toate acestea, duminică, suveranul pontif argentinian, în vârstă de 86 de ani, nu va rosti tradiţionala rugăciune Angelus în public în Piaţa Sfântul Petru din Roma, de la fereastra palatului apostolic, “pentru a nu se expune”.

Aşa cum a făcut duminica trecută, el va rosti Angelus din reşedinţa sa privată. Rugăciunea va fi transmisă pe ecranele din Piaţa Sfântul Petru.

VIDEO. Papa Francisc recunoaște: “Nu mă simt bine”

Papa Francisc nu părea deloc bine în timp ce susținea un discurs, la o zi după ce și-a anulat o călătorie la summitul climatic COP28 din Dubai din cauza unor probleme de sănătate.

“Dragi frați și surori, bună dimineața și bine ați venit”, a spus suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, la audiența sa săptămânală, care a avut loc în sala Paul al IV-lea a Vaticanului, în interior.

El a precizat că un asistent va citi textul principal în locul său, “deoarece încă nu mă simt bine cu și vocea mea nu este plăcută”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă