-0.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiSpitalul Județean Suceava a fost militarizat și va fi condus de un...

Spitalul Județean Suceava a fost militarizat și va fi condus de un colonel

Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat, joi după-amiază, că la conducerea Spitalului Județean a fost numit colonelul medic Derioiu, detașat în acest scop de la spitalul militar din Brașov, care aparține Ministerului Apărării Naționale.

„Nu avem conducere de armată, de stare de război, avem conducere de medici militari”, a explicat Viorel Seredenciuc.

„Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare”, a susținut, pe de altă parte, într-o declarație televizată, președintele Klaus Iohannis. 

Spitalul Județean Suceava este unitatea medicală din România unde s-au consemnat cele mai multe decese de coronavirus și cele mai multe contaminări, inclusiv în rândurile personalului medical.

Decizia de a numi un colonel la conducerea acestui spital a fost luată cu prilejul vizitei la Suceava a noului secretar de stat Ionel Paul Oprea, de la Ministerul Sănătății, care este, și el, general medic provenit din MApN.

Colonelul dr. Daniel Ionuţ Derioiu este medic primar de medicină de familie şi are atestat în medicina de urgenţă. El îl înlocuieşte la conducerea Spitalului Județean Suceava pe medicul civil Florin Filip, care a demisionat miercuri seară.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al MApN, col. Constantin Spînu, a anunțat, joi seară, că militari dintr-un batalion CBRN (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear) vor ajunge în Municipiul Suceava și vor executa operațiuni de decontaminare atât în zona exterioară a Spitalului Județean cât și pe străzile orașului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă