12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăPoliticăSorin Grindeanu, despre situația în care se află CNIR: „E o chestiune...

Sorin Grindeanu, despre situația în care se află CNIR: „E o chestiune de zile să mai accept ce se întâmplă acolo”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că e o chestiune de zile în care mai acceptă situaţia de la Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), care nu are nici director, nici buget.

„E o chestiune de zile să mai accept situaţia de acolo. S-a făcut selecţie pe 109. În acest moment, ministerul nu are foarte multă responsabilitate. E bornă în PNRR. S-a făcut selecţie de către o firmă externă, aşa cum spune 109, şi de vreo două, trei luni, patru nu sunt în stare să găsească majoritatea, aceşti domni şi doamne selectate prin 109, să găsească o majoritate să numească un director general. Ceea ce e inacceptabil. Şi le-am şi transmis. Şi Adunarea Generală a Acţionarilor probabil le va transmite în zilele următoare că acest lucru nu poate să continue. Nu pot să primească salarii fără să aibă indicatori de performanţă şi toate lucrurile care ţin de o bună guvernanţă. Şi nu au în acest moment, pentru că nu sunt în stare nici măcar să îşi aleagă un director. Repet, această situaţie nu mai poate continua, iar Adunarea Generală a Acţionarilor probabil că va lua o decizie din acest punct de vedere”, a spus ministrul Grindeanu, aflat vineri într-o vizită de lucru în zona localităţii Adjud, la șantierul Autostrăzii Moldovei.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă şi secretarul general al PNL, Lucian Bode, au efectuat o vizită pe şantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domneşti Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localităţii Adjud. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă