12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăLifestyleSony Music Group ar fi plătit cel puțin 600 de milioane de...

Sony Music Group ar fi plătit cel puțin 600 de milioane de dolari pentru jumătate din catalogul lui Michael Jackson

Sony Music Group ar fi plătit cel puțin 600 de milioane de dolari (475 de milioane de lire sterline) pentru jumătate din catalogul lui Michael Jackson, notează BBC.

Dacă informația este corectă, asta înseamnă că activele muzicale ale cântărețului valorează peste 1,2 miliarde de dolari (950 de milioane de lire sterline).

De asemenea, afacerea ar fi cea mai mare tranzacție realizată vreodată pentru operele unui singur muzician.

Michael Jackson, care a murit în 2009 la vârsta de 50 de ani, este unul dintre cele mai de succes staruri pop din toate timpurile, cu peste 400 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Chiar și așa, aceasă cifră este contestată și ar putea fi mult mai mare.

Albumul său din 1982, “Thriller”, este în continuare cel mai bine vândut album din toate timpurile, potrivit Guinness World Records (n.r Cartea Recordurilor).

Regele muzicii pop este, de asemenea, extrem de popular pe serviciile de streaming, cu aproape 40 de milioane de ascultători lunari pe Spotify.

Piesele sale “Billie Jean” și “Beat It” au fost ascultate de peste un miliard de ori doar pe Spotify.

Un viitor film biografic cu nepotul lui Jackson în rolul principal va crește, de asemenea, fără îndoială, interesul pentru artist.

De asemenea, se pare că acordul privind catalogul de fond va include piese ale altor artiști achiziționate de grupul editorial Mijac al lui Jackson, despre care se spune că ar include hituri ale lui Ray Charles, Elvis Presley și Aretha Franklin.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Von der Leyen anunță deblocarea fondurilor europene pentru Polonia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat deblocarea fondurilor europene pentru Polonia, ca recunoaştere a acţiunilor noului guvern pro-european al premierului Donald...

Cocktailul Molotov al propagandei

Propaganda politică e pe cale să atace și ultimele celule democratice din corpul societății occidentale. Un document de politică de recrutare aparținând celor de la BBC, scurs...

Matematica, piatra de încercare pentru elevi la simularea examenelor de Evaluare Naţională

Matematica a constituit piatra de încercare pentru elevi la simularea examenelor de Evaluare Naţională. Nu de alta, dar mai puțin de jumătate au...
Ultima oră
Pe aceeași temă