20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSituație gravă în regiunea Harkov: s-a ordonat evacuarea forțată a familiilor cu...

Situație gravă în regiunea Harkov: s-a ordonat evacuarea forțată a familiilor cu copii din 47 de sate

Autorităţile din regiunea Harkov (estul Ucrainei), care a fost puternic lovită de bombardamente ruseşti, au ordonat evacuarea forţată a familiilor cu copii din 47 de sate din apropierea frontierei, relatează dpa, preluat de agerpres.ro.

Acestea sunt comunităţi din cele trei districte Bohodukhiv, Izyum şi Harkov, a anunţat joi pe Telegram guvernatorul militar al regiunii, Oleh Syniehubov. Cu toate acestea, capitala regională nu a fost afectată, a adăugat el.

Motivul evacuării este bombardarea aproape zilnică a oraşelor de către armata rusă. Guvernatorul a promis că toţi cei afectaţi vor primi asistenţă umanitară şi juridică corespunzătoare.

Rusia a lansat peste 40 de rachete şi 40 de drone împotriva Ucrainei în noaptea de miercuri spre joi vizând “infrastructuri esenţiale”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski şi-a reiterat către partenerii occidentali ai Ucrainei cererea de “a nu închide ochii” la situaţie şi de a furniza mai multe sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei, care este în al treilea an de război.

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, care au ucis cel puţin o persoană miercuri, au declarat oficialii locali, citaţi joi de Reuters, preluat de agerpres.ro.

Patru copii, între care un bebeluş de numai trei luni, se numără printre cele 19 persoane rănite la Harkov în ultimele lovituri ruseşti, dintre care unele au provocat întreruperi de curent.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul, calificându-l drept “terorism rusesc”, în timp ce Volodimir Timoşko, şeful poliţiei regionale, a afirmat că este posibil ca Moscova să fi utilizat un nou tip de bombă ghidată în aceste atacuri asupra Harkovului, pe care a descris-o ca fiind vorba de UMPB D-30.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă