Seria Galaxy S25 ar putea salva vieți în caz de accident auto, datorită unui senzor specializat în detectarea coliziunilor, o funcție prezentă deja pe alte smartphone-uri Android, precum cele din seria Pixel, dar care a lipsit de pe modelele Samsung până acum.
Galaxy S25 ar putea salva vieți
Deși Samsung a lucrat la implementarea acestei funcții, nu a activat-o încă pe niciun dispozitiv flagship, iar în seria Galaxy S25, senzorul de detectare a accidentelor auto va fi inclus, însă încă nu este disponibil pentru utilizatori.
CITEȘTE ȘI – Galaxy S25 Plus. Mai multe fotografii cu noul telefon „s-au scurs” în online
În urma unor fișiere scurse de la Galaxy S25 Ultra, s-a confirmat prezența senzorului de detectare a accidentelor, același senzor regăsit și pe modelele Galaxy S24, Galaxy Z Fold 5, dar și pe posibilele noi dispozitive Fold, notează presa internațională.
Deși aceste telefoane dispun de senzorul necesar pentru detectarea unui accident auto, funcția nu pare să fie activată încă pe niciun dispozitiv Samsung, nici în regiunile unde aceste telefoane sunt disponibile. Nu există rapoarte de utilizatori care să fi semnalat activarea funcției și nici opțiuni în setările telefoanelor.
Senzorul de detectare a accidentelor auto este un senzor compozit, adică un senzor virtual care combină datele provenite de la senzorii fizici subiacenți.
Deși versiunile mai vechi ale One UI (precum 5.1.1) includ o aplicație ascunsă numită „MoccaMobile”, care conține cod pentru activarea și oprirea senzorului, Samsung nu a activat încă interfața necesară pentru a face funcția accesibilă utilizatorilor.
Acesta este un semn că Samsung încă lucrează la integrarea completă a acestei funcții în telefoanele sale, dar până acum nu a fost lansată oficial.
Samsung este una dintre cele mai influente companii din domeniul tehnologiei la nivel global, cunoscută pentru inovările sale constante în domeniul telefoanelor mobile, televizoarelor, electrocasnicelor și a multor altor produse electronice.
Fondată în 1938 în Coreea de Sud, Samsung a evoluat dintr-o mică afacere de comerț într-un gigant internațional cu un portofoliu vast care include atât produse consumeriste, cât și soluții tehnologice complexe.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!