2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusȘeful OMS spune că politica „zero Covid” a Chinei nu este...

Șeful OMS spune că politica „zero Covid” a Chinei nu este „sustenabilă”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății(OMS) a declarat marți că politica zero COVID a Chinei nu este sustenabilă, având în vedere ceea ce se știe acum despre virus, într-o rară abordare publică a agenției din cadrul ONU privind gestionarea pandemiei de către acest guvern.

 „Nu credem că este sustenabil având în vedere comportamentul virusului și ceea ce anticipăm acum pentru viitor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

„Am discutat această problemă cu experții chinezi. Și am indicat că abordarea nu va fi sustenabilă… Cred că o schimbare ar fi foarte importantă”.

OMS crede că politica zero Covid a Chinei și-a atins limitele, iar ceea ce se știe acum despre virus ar trebui folosit

El a spus că mai multe cunoștințe despre virus și instrumentele mai bune pentru combaterea acestuia sugerează, de asemenea, că este timpul pentru o schimbare de strategie.

Vorbind după Tedros, directorul OMS pentru situații de urgență, Mike Ryan, a spus că trebuie luat în considerare și impactul unei politici „zero-COVID” asupra drepturilor omului.

„Întotdeauna am spus din partea OMS că trebuie să echilibrăm măsurile de control cu ​​impactul pe care îl au asupra societății, impactul pe care îl au asupra economiei și aceasta nu este întotdeauna o misiune ușoară”, a spus Ryan.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Plăți duble pentru 200.000 de pensionari în decembrie

Casa Națională de Pensii Publice estimează că sunt sute de mii de dosare restante, la nivel național Aproximativ 200.000 de pensionari din România vor primi...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

România, printre ultimele țări din lume la finanțarea educației: Alocare mai mică decât Uganda și Paraguay

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, conform unui raport UNESCO România se află pe locul 123 din 171 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă