8.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăSocialEvenimentȘefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și pe Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală.

Gheorghe Dincă a dat detalii amănunțite despre cum a chinuit-o pe Alexandra Macesanu, tânăra de doar 15 ani pe care acesta a “considerat-o” drept “prostituată”:

“Bărbatul a povestit liniștit și cum a legat-o cu ață pentru baloți de paie și o bucată de lanț, dar insistă că a fost  „omenos” și i-a lăsat sfoara mai lungă, între picioare, ca să se poată mișca.” 

Șocant este că pe Dincă l-a luat gura pe dinainte și a mai menționat că încă din 2005 era căutat în legătură cu dispariția altor două tinere  a căror caz și acum a rămas nedeslușit.

 Gheorghe Dincă a menționat un incident din anul 2005, necunoscut opiniei publice. Este vorba despre dispariția a două tinere din Craiova, care a fost anchetată de IPJ Dolj. La vremea respectivă, cercetările au condus către mecanicul auto din Caracal, însă acesta ar fi arătat că, la momentul dispariției celor două se afla pe teritoriul Italiei, în orașul Vicenza. Pentru a-și proba alibiul, Dică ar fi invocat o amendă primită pentru parcare neregulamentară, după ce și-ar fi lăsat mașina pe o altă stradă decât cea pe care locuia.

Totuși, soarta fetelor dispărute a rămas neelucidată timp de 17 ani. Legat de acest dosar vechi, Dincă a declarat, pentru Gândul, că ar fi înțeles, încă de atunci, că „vor să-l scoată criminal în serie” și că îi vor „să-i pună în spate toate crimele fără autor”.

Dincă s-a arătat consternat ca deși a indicat autorii adevărați, Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală a stopat denuntul pe care acesta se pregateasca sa-l scrie cu privire la doi indivizi: Ștefan Buță și Petruța Mogoșeanu.

Ascultă aici interviul, Partea II, publicat de Gândul

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România sub lupa FMI: bugetul și noi taxe sunt pe masa discuțiilor

O delegație a FMI a ajuns în România să analizeze posibile ajustări fiscale Misiunea Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, a venit în...

Studiu Cât de bine stau orașele și cartierele din România la apă curentă și căldură?

Indexul T.R.A.I. integrează atât informații obiective, obținute din surse precum Google Traffic, Google Places, Airly și Storia, cât și părerile subiective ale peste 100.000...

Focusați pe campanii pompoase guvernanții pierd banii din PNRR

Cu doar 13% din obiectivele PNRR atinse și o creștere economică revizuită în scădere, România se confruntă cu presiuni financiare și necesitatea unor reforme...
Ultima oră
Pe aceeași temă