4.1 C
București
duminică, 1 decembrie 2024
AcasăPoliticăȘedința CSAT a luat sfârșit

Ședința CSAT a luat sfârșit

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut pe agendă analiza unor posibile riscuri la adresa securităţii naţionale generate de acţiunile unor actori cibernetici statali şi non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral, s-a încheiat, joi, după aproape două ore de discuţii.

La şedinţa CSAT, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, desfăşurată la Palatul Cotroceni, au participat premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, directorul SIE, Gabriel Vlase, directorul interimar al SRI, Răzvan Ionescu, şeful SMAp, Gheorghiţă Vlad, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT, Mihai Şomordolea, potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.

Președintele României a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru joi, 28 noiembrie 2024, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.
Principalul punct pe ordinea de zi este analiza riscurilor la adresa securității naționale generate de acțiuni ale unor actori cibernetici, fie statali, fie non-statali. Aceste atacuri cibernetice vizează infrastructurile IT&C care sprijină procesul electoral.

Această preocupare reflectă îngrijorările legate de potențiale interferențe sau vulnerabilități tehnologice ce ar putea afecta integritatea procesului democratic.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Alegeri parlamentare 2024: Actele de identitate pot fi eliberate și duminică în regim de urgență

În ziua alegerilor parlamentare din 2024, cetățenii care nu dețin acte de identitate valabile, pot solicita eliberarea acestora inclusiv duminică, 1 Decembrie Direcțiile de Evidență...

România și alte 17 state primesc mai mult decât oferă, în bugetul UE

Sunt 9 țări care susțin financiar blocul comunitar, 18 beneficiază net, România fiind în topul beneficiarilor Conform unui grafic care detaliază contribuția netă a fiecărui...

Drona Bayraktar, în premieră la parada militară de 1 Decembrie

Peste 2.500 de militari și specialiști ai MApN, MAI, SRI și SPP, dar și soldați străini defilează în Capitală, pe sub Arcul de Triumf În...
Ultima oră
Pe aceeași temă