3.7 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăPoliticăSebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a anunțat că ministerul său...

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a anunțat că ministerul său și-a îndeplinit jaloanele PNRR

Sebastian Burduja a scris despre eficiența ministerului său și despre jaloanele îndeplinite așa cum au fost asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR):

“Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a avut trei jaloane PNRR de îndeplinit în decembrie 2022. Toate au fost realizate la timp, așa cum au fost absolut toate jaloanele din mandatul meu de ministru.

Cele trei din finalul acestui an: legea integrării voluntare a organizațiilor de cercetare, legea securității cibernetice și înființarea de centre de competență la nivel național pentru cele cinci misiuni UE din cadrul Orizont Europa.

Astăzi anunțăm lista finală cu propunerile de proiecte finanțate:

  1. Competence Center for Climate Change Digital Twin for Earth forecasts and societal redressment: DTEClimate – Universitatea Politehnica București.
  2. Centrul Național de Competență în prevenirea cancerului (CNCC) – Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.
  3. Centru de competență pentru sănătatea solului și siguranță alimentară – Universitatea Politehnica București.
  4. NetZeRoCities – National Competence Centre and solutions for the development of Climate Neutral and Smart Cities – Universitatea Politehnica București.
  5. Centrul de Competență pentru Adaptarea Comunităților Locale la Schimbările Climatice prin parteneriate de tip public-privat în domeniul CDI – Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca.
  6. Integrated research and sustainable solutions to protect and restore Lower Danube Basin and coastal Black Sea ecosystems (ReSPonSE) – Universitatea București.

Selecția a fost gestionată de UEFISCDI, printr-o comisie de specialiști internaționali. În plus, bugetul ne-a permis sa finantam 6 centre, în loc de 5, așa cum erau prevăzute inițial. Fiecare centru de competență va fi o rețea de excelență pentru organizații de cercetare de drept public și companii, a căror activitate va fi corelată cu agenda UE și cu misiunile din programul Orizont Europa.

Despre cele două legi adoptate săptămâna trecută de Parlamentul României v-am povestit anterior. Între timp, legea pentru securitate cibernetică a fost contestată la CCR de USR. Am răspuns acuzațiilor lor public, într-un drept la replică de 8 pagini (link în primul comentariu). Sperăm într-o decizie favorabilă a Curții și avem toate argumentele să ne susținem punctul de vedere.

Le mulțumesc tuturor colegilor implicați în îndeplinirea acestor jaloane. Sunt cu atât mai recunoscător cu cât știu că nu sunt doar bifate pe o listă, ci au fost pregătite și realizate temeinic, cu simț de răspundere și profesionalism. La Ministerul nostru muncim de dimineața pana noaptea târziu și muncim de plăcere. Pentru români și pentru România Viitorului.”

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...

Klaus Iohannis a votat, dar a refuzat să facă declarații

Elena Lasconi a venit cu prăjituri „fără blat” la secția de votare Președintele Klaus Iohannis a votat la ora 10:00, la Liceul Jean Monnet din...
Ultima oră
Pe aceeași temă