19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialSanitas a anunțat declanșarea conflictului de muncă după negocierile eșuate cu Guvernul

Sanitas a anunțat declanșarea conflictului de muncă după negocierile eșuate cu Guvernul

Federația Sanitas a anunțat miercuri seara declanșarea conflictului de muncă, după ce negocierile avute cu Guvernul, pe tema salariilor, au eșuat, potrivit spotmedia.ro.

Sanitas precizează că solicitarea de creștere a veniturilor tuturor categoriilor de lucrători din Sănătate, în anul 2024, a fost respinsă.

Potrivit federației, începând de luni, toate organizațiile din țară vor începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, atât în Sănătate, cât și în Asistența Socială.

Guvernul a anunțat anterior că, în cadrul discuției avute cu sindicatele la Palatul Victoria, s-a convenit debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor.

„Perspectiva creșterilor salariale pentru angajații din sistemul de sănătate și eliminarea inechităților salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor”, a transmis Guvernul.

Bărăscu (Sanitas): Încă nu am luat decizia cu privire la greva generală

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că încă nu a fost luată decizia finală cu privire la declanşarea unei greve generale în sănătate.

Bărăscu, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas, a avut o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.ro.

“Împreună cu Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas ne-am întâlnit cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acum aşteptăm formarea noului Guvern. A fost numai o primă discuţie, nu avem prea multe date, nu pot să certific în continuare ce vom face pentru că trebuie să ne întâlnim cu colegii noştri din Consiliul Naţional. Dar după o primă întâlnire este foarte greu să luăm o decizie care să ducă la un rezultat în care să spunem astăzi – facem sau nu facem grevă”, a spus Bărăscu, la Palatul Parlamentului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă