26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateRezidențiat 2021. Peste 12500 de medici au intrat în examen

Rezidențiat 2021. Peste 12500 de medici au intrat în examen

Examenul de Rezidențiat 2021 se ține în ziua de duminică, 21 noiembrie 2021. Peste 12500 de absolvenți ai facultăților de Medicină participă, duminică, la acest examen. Acești absolvenți au deja diploma de medic iar examenul îi va confirma ca specialiști într-un anumit domeniu medical.

Examenul de Rezidențiat durează patru ore.

„Este mare nevoie de medici buni, de personal medical în România”, a declarat, duminică, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății. El a subliniat că, deși medicii formați în România au drept de practică în Occident, ar fi ideal ca majoritarea acestora să rămână să lucreze în România.

Rezidențiat 2021. Posturile pot fi suplimentate

Absolvenții de Medicină care nu iau examentul de Rezidențiat în România au posibilitatea de a-l da din nou, fie în România fie în altă țară.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a precizat că numărul de locuri scoase duminică la concurs ar putea fi suplimentat. În prezent, Rezidențiatul este organizat de Ministerul Sănătății, în timp ce Ministerul Educației are rol în elaborarea și aprobarea metodologiei de examen. O inițiativă legislativă din Camera Deputaților ar putea transmite organizarea Rezidențiatului de la Ministerul Sănătății la cel al Educației.

După cum se știe, România are un număr insuficient de medici și de asistente medicale. În condițiile pandemiei, cea mai mare criză de medici este la ATI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Relaxare si confort – alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Turismul în România este unul dintre domeniile cu potențial de creștere enorm. Cu toate că de la an la an, domeniul se dezvoltă, nu...

Macron: UE va trebui să găsească rute alternative pentru livrarea de cereale din Ucraina

Uniunea Europeană (UE) trebuie să găsească mai multe rute alternative pentru transportul de cereale din Ucraina, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron la summitul...

Estonia, semnal de alarmă pentru Suedia și Finlanda: Rusia vă pregătește o surpriză

Estonia dă un semnal de alarmă pentru Suedia și Finlanda spunând că Rusia le pregătește o surpriză. Premierul Estoniei spune că o surpriză uriașă este...
Ultima oră
Pe aceeași temă