3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateAvocatul Poporului îl acuză pe Arafat. Este vorba de internările în spital

Avocatul Poporului îl acuză pe Arafat. Este vorba de internările în spital

Avocatul Poporului îl acuză pe Arafat dar secretarul de stat insistă cu actualele decizii sanitare.

Avocatul Poporului semnalează o neconstituţionalitate a ordinului care suspendă internările în spital care nu reprezintă urgenţe. Avocatul Poporului consideră neconstituțională și nelegală suspendarea internărilor prin decizii ale unui organ administrativ fără personalitate juridică. Tot nelegală ar fi suspendarea internărilor prin ordin al ministrului Sănătăţii, susține Avocatul Poporului.

Secretatul de stat Arafat consideră însă că el aplică regulile necesare în caz de dezastru sanitar.

Avocatul Poporului îl acuză pe Arafat

„Este un ordin de management şi de triaj într-o situaţie de dezastru. Dacă medicina de dezastre nu este în concordanţă cu Constituţia, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituţiei, trebuie să respect salvarea vieţii şi principiile pe care le-am învăţat în acest domeniu”, a replicat doctorul Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat confirmă că ordinul conform căruia, pentru o perioadă de 30 de zile, vor fi suspendate internările şi intervenţiile chirurgicale care nu reprezintă urgenţe, a fost transmis spitalelor. Dar urgențele sunt stabilite de medic, în fiecare caz în parte, a precizat Arafat.

Raed Arafat a mai fost acuzat pentru deciziile sanitare, cea mai recentă acuzație fiind lansată de AUR.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă