24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiS-a descoperit cine a provocat incidente la parada gay din Capitală

S-a descoperit cine a provocat incidente la parada gay din Capitală 

La marșul minorităților sexuale de sâmbătă, o organizație anarhistă s-a infiltrat în mulțime și a încercat să confiște protestul.

Jandarmii au găsit proiectile de tip air soft la manifestație, relatează Realtiatea PLUS.

Alianța extremistă poartă numele de Blocul Tineretului Marxist și are ca scop îndoctrinarea tinerilor pentru a se opune sistemului capitalist și occidental.

Ba chiar să pună la cale o revoluție prin care societatea să scape de marile bănci și corporații.

Un copil, care avea un spray lacrimogen asupra lui, a spus că urma să îl folosească să se apere împotriva marxiștilor care îl amenințau, potrivit Realitatea PLUS.

De-a lungul timpului, aceeași organizație de extremă stânga a încercat să acapareze și alte proteste sociale din țara noastră. 

Un tânăr de doar 17 ani a fost prins de jandarmi la protestul Partidului Noua Dreaptă care se opunea mișcării minorității sexuale. Minorul avea asupra lui un spray lacrimogen care a spus că este pentru autoapărare, o cagulă și o pungă cu bile de pistoale airsoft. Adolescentul spune că voia să se apere de atacurile celor din Blocul Tineretului Marxist.

Tinerii neomarxiști din cadrul noii organizații de extremă stânga au participat cu tobe, pancarte și tricouri negre cu diferite mesaje de răscoală. În timp ce susținătorii minorităților sexuale fac apel la pace, tinerii Blocului Marxist îndeamnă la război, revoluție și anarhie.

Cu simboluri specifice, simpatizanții mișcării de extremă stângă se opun corporațiilor, băncilor, guvernelor și orânduirii sociale actuale în care lumea este guvernată de capitalism, rasism și patriarhat. Aceiași tineri au luat parte și la protestele sociale care au zguduit România în ultima perioadă.

Neo-marxiștii au luat parte la protestele profesorilor, angajaților CFR, medicilor și toți cei care cereau salarii mai mari, relatează Realitatea PLUS

„În faza Comunismului deplin va fi aplicat principiu lui Marx de la Gotta: de la fiecare dupa capacitati la fiecare dupa nevoi. Deci cei care o tineti atat cu democratia si drepturile omului, unde-i dreptul la munca. Nu e democratie, ci dictatura burgheziei”, declara în decembrie 2022 Adrian Crăciunoiu, fondator al Blocului Tineretului Marxist.

Blocul Tineretului Marxist postează și mesaje ale dictatorului Nicolae Ceaușescu, așa cum se observă pe pagina de Facebook a organizației. .

Pe site-ul de înscriere, propagandiștii Blocului Tineretului Marxist îndeamnă simpatizanții la o lectură aprofundată, iar primul în capul listei este Karl Marx, cu Manifestul Partidului Comunist, apoi alte 6 lecturi sunt despre socialism, relatează Realitatea PLUS.

La Marșul minorităților sexuale de sâmbătă au fost raportate câteva incidente de către forțele de ordine. Aproximativ 15.000 de persoane au participat la parada Pride din 2023. Oamenii care participă la Marșul LGBT+ merg către Parcul Izvor, unde s-a dat startul unui eveniment la ora 19.30. 

Incidente la Marșul LGBT+

Incident grav la Parcul Izvor. Imediat după ajungerea în Parcul Izvor, în spatele scenei amenajate s-a petrecut un incident oprit la timp de forțele de ordine. Potrivit Realitatea PLUS, unul dintre participanții la marș ar fi folosit un spray lacrimogen. Au intervenit jandarmii. Imediat a fost oprită muzica, după incident. Ulterior, evenimentele au decurs potrivit programării organizatorilor.

Un participant neidentificat a folosit sprayul lacrimogen împotriva unui agent de pază a firmei care asifură paza la acest eveniment. Jandarmii au anunțat că este căutat bărbatul care a folosit acest spray. Organizatorii au precizat că este vorba despre un incident izolat, potrivit Realitatea PLUS.

Și înainte de începerea paradei gay a fost un incident. Potrivit Realitatea PLUS, au fost raportate câteva incidente.

Jandarmii au gasit asupra unor persoane obiecte interzise inclusiv spray paralizant, cagulă și pungă cu bile de plastic. ceea ce explică numărul impresionant de forțe de ordine mobilizate sâmbătă seară în Capitală. Este vorba despre un un tânăr născut în 2006, care era într-un grup intitulat Blocul tineretului marxist, potrivit relatărilor Realitatea PLUS. Acesta ar fi susținut în fața agenților că nu știa că nu are voie cu aceste obiecte, potrivit Realitatea PLUS.

 Source link

Ada Dumitrescu
Ada Dumitrescuhttp://ada-dumitrescu
Ada Dumitrescu, sef departament Cultura
Cele mai citite

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

Tren cu cel puțin 4 ore întârziere. Explicațiile CFR

Trenul IRN 472 Bucureşti Nord - Curtici, căruia ieri i s-a defectat locomotiva la Periş, înregistrând deja o întârziere estimată la două ore şi...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă