9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 678: Sunak i-a promis lui Zelenski că Regatul...

Rusia – Ucraina, ziua 678: Sunak i-a promis lui Zelenski că Regatul Unita va continua sprijinirea statului invadat

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, l-a asigurat pe preşedintele Volodimir Zelenski, într-o discuţie la telefon, că Regatul Unit “va continua să sprijine ferm Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii şi ocupaţiei, de-a lungul întregului an 2024 şi pe viitor”, după noi atacuri ruse.

În timpul convorbirii lor telefonice, Rishi Sunak “a subliniat eforturile desfăşurate de Regatul Unit pentru a aduce un sprijin militar şi diplomatic Ucrainei, în special prin noi livrări” de arme, a anunţat Downing Street într-un comunicat.

Prim-ministrul britanic “a prezentat de asemenea condoleanţe tuturor ucrainenilor ucişi şi răniţi în loviturile aeriene barbare întreprinse de Rusia în timpul perioadei de Crăciun”.

Potrivit Downing Street, cei doi lideri au abordat totodată în convorbirea lor telefonică “cele mai recente evoluţii ale conflictului, în special progresele realizate în Marea Neagră şi succesul apărării aeriene ucrainene, întărită de rachetele sol-aer furnizate de Regatul Unit”.

Citește și:

A 677-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Învingătoarea Soranei Cîrstea a mers până la capăt! Jasmine Paolini, campioană la Dubai

Italianca Jasmine Paolini a câştigat turneul WTA 1.000 de la Dubai, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Anna Kalinskaia, în trei seturi,...

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 13,36%, potrivit INS

Preţurile produselor agricole au scăzut în ultima lună a anului 2023 cu 13,36% raportat la decembrie 2022, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de...
Ultima oră
Pe aceeași temă