11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 603: Biden li se va adresa americanilor în...

Rusia – Ucraina, ziua 603: Biden li se va adresa americanilor în legătură cu ajutoarele pentru Israel și Ucraina

Joe Biden se va adresa americanilor, în această seară, din Biroul Oval în legătură cu “răspunsul (Statelor Unite) la atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului şi agresiunea brutală a Ucrainei de către Rusia”, a făcut cunoscut purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre.

Acest mesaj către naţiune este programat la ora 20:00 (miezul nopţii GMT).

Potrivit unei surse apropiate discuţiilor întrebată marţi de AFP, Casa Albă va cere Congresului un pachet comun de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel, Taiwan şi criza migranţilor de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Or, dacă adversarii republicani ai lui Joe Biden ezită în privinţa ajutorului militar acordat Ucrainei, ei sunt, dimpotrivă, primii care cer sprijin în forţă pentru Israel, o poziţie mai hotărâtă în privinţa imigraţiei şi o atitudine foarte fermă faţă de China.

Ambiţia preşedintelui democrat ar putea, însă, să se confrunte cu haosul instituţional pe care îl traversează Congresul, alcătuit din Senat, cu majoritate democrată, şi Camera Reprezentanţilor, sub control republican, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Citește și:

A 602-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă