5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 483: Ajutorul militar al SUA pentru Kiev, supraestimat

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 483: Ajutorul militar al SUA pentru Kiev, supraestimat

Statele Unite au supraestimat cu peste 6 miliarde de dolari valoarea echipamentelor militare trimise Ucrainei, a anunţat Departamentului Apărării american.

În timpul unui audit au fost descoperite ”neconcordanţe” în evaluarea echipamentelor trimise din SUA de la începerea invaziei ruse în Ucraina în 24 februarie 2022, a declarat secretarul adjunct pentru presă al Pentagonului, Sabrina Singh.

”Într-un număr semnificativ de cazuri, serviciile noastre au folosit costurile pentru înlocuire în loc de valoarea netă de catalog, supraevaluând astfel echipamentul retras din stocurile SUA şi furnizat Ucrainei”, a explicat reprezentanta Pentagonului.

Aceasta a spus că pentru anul fiscal 2022 ajutorul militar american pentru Kiev a fost supraevaluat cu 2,6 miliarde de dolari, iar pentru anul fiscal 2023 cu 3,6 miliarde de dolari.

Sabrina Singh a subliniat că ”erorile de evaluare” nu limitează ”furnizarea de sprijin pentru Ucraina” din partea SUA.

Valoarea totală a ajutorului militar furnizat Ucrainei de către SUA era estimată la începutul lunii mai la 37,6 miliarde de dolari, care acum trebuie să fie revizuită în scădere cu 6,2 miliarde de dolari.

Citește și:

A 482-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă