Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a evaluat „favorabil” măsurile implementate de România în domeniul muncii şi solidarităţii sociale, în cadrul procesului de aderare a țării la această prestigioasă organizație internațională.
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat beneficiile pe care aderarea la OCDE le-ar aduce, printre care „oportunităţi mai bune de angajare, protecţie socială mai solidă şi un cadru economic mai stabil”.
România a finalizat cu succes procedura de audiere în cadrul Comitetului pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale (ELSAC) al OCDE.
În urma analizei, ELSAC a apreciat reformele în domeniul pieței muncii, formării profesionale, protecției sociale și migrației, evidențiind rezultatele pozitive obținute în ultimii ani.
Președintele ELSAC, Ilze Zvidrina, a transmis că România a demonstrat progrese semnificative, iar comitetul recomandă accederea țării în organizație.
Un moment crucial pentru dezvoltarea economică a României
Simona Bucura-Oprescu a descris aderarea la OCDE drept „un pas important pentru dezvoltarea României”, marcând integrarea țării într-un grup de economii dezvoltate.
OCDE, cu sediul la Paris, reprezintă un for internațional de state dezvoltate, ce concentrează aproximativ 70% din producția și comerțul global și 90% din investițiile străine directe.
Fondată în 1961, organizația promovează aplicarea celor mai bune politici publice pentru dezvoltare sustenabilă și prosperitate economică.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News