10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăPoliticăRomânia își recheamă ambasadorul din Kenya, după ce ar fi făcut o...

România își recheamă ambasadorul din Kenya, după ce ar fi făcut o remarcă rasistă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României îl recheamă pe ambasadorul din Kenya, după ce ambasadorul a fost acuzat că a făcut, în public, o observație cu caracter rasist.

Incidentul în care fusese implicat ambasadorul Dragoș Țigău s-a produs la 26 aprilie 2023, în cadrul unui summit ONU care s-a desfășurat la Nairobi, capitala statului Kenya. Ambasadorul României a văzut pe fereastră o maimuță și a făcut următorul comentariu: “Grupul african ni s-a alăturat”. Remarca ambasadorului României i-a șocat pe oficialii unor țări din Africa.

Se pare că ambasadorul României nu a raportat incidentul către superiorii lui din MAE. Informația a devenit însă publică în momentul în care “gluma” făcută de ambasadorul României a fost criticată, pe internet, de un înalt reprezentant din Ministerul de Externe din Kenya, ambasadorul Kamau Macharia.

În ziua de 10 iunie, surse din Ministerul român de Externe au anunțat că a început procedura prin care îl va retrage din post pe ambasadorul din Kenya.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că, printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați - Magnus Mutus și de tarabostes...

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă