România poate atrage investiții de cel puțin două miliarde de euro, până la finalul anului 2022, ca urmare a războiului din Ucraina, relevă o analiză publicată de ONV LAW.
„Ca urmare a noului context geopolitic, România ar putea atrage noi investiții în volum de până la 2 mld. EUR până la finalul anului, conform datelor publice și negocierilor existente în piață la jumătatea anului”, precizează un comunicat de presă transmis de casa de avocatură ONV LAW. De la începutul anului 2022, volumul investițiilor străine în România a crescut deja cu peste 50 la sută, în comparație cu aceeași perioadă din anul 2021. Mai multe companii s-au relocat sau au în plan să își mute activitatea din Ucraina sau Rusia în România. Cealaltă țară estică spre care se îndreptă interesul companiilor străine este Polonia.
În România, zonele de interes pentru investitori cu capital străin sunt cele de lângă București, precum și cele din Banat și Crișana, datorită apropierii de vestul Europei. Sunt interesante și zone din Moldova, datorită apropierii de Ucraina. Noi investiții străine sunt așteptate în domeniile agribusiness, IT&C, retail, auto sau logistic.
“România se află într-o poziție avantajată în acest moment, așa cum nu a fost de multe ori în istoria sa. Alături de siguranța teritorială, România trebuie să asigure investitorilor străini stabilitate fiscală și predictibilitate, precum și un mecanism birocratic mai flexibil. De asemenea, este necesară o strategie de educație solidă, pentru pregătirea următoarelor generații care vor constitui forța de muncă locală. Acesta ar putea fi un moment determinant pentru România, pentru mulți ani de acum înainte”, declară Radu Nemeș, Managing Partner ONV LAW.
România poate atrage investiții din Italia, Germania, Franța și SUA
Între companiile care ar investi în România se numără grupuri originare din Italia, Germania, Franța și SUA.
ONV LAW este una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piața românească. Firma este fondată în anul 2000. ONV LAW acordă consultanță juridică clienților privați și instituționali în domenii precum achiziții publice și concesiuni, market entry, dreptul aviației și infrastructură aeroportuară, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenței, dreptul mediului, precum și dreptul digital.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!