7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalRomânia poate atrage investiții de cel puțin două miliarde de euro ca...

România poate atrage investiții de cel puțin două miliarde de euro ca urmare a războiului din Ucraina

România poate atrage investiții de cel puțin două miliarde de euro, până la finalul anului 2022, ca urmare a războiului din Ucraina, relevă o analiză publicată de ONV LAW.

“Ca urmare a noului context geopolitic, România ar putea atrage noi investiții în volum de până la 2 mld. EUR până la finalul anului, conform datelor publice și negocierilor existente în piață la jumătatea anului”, precizează un comunicat de presă transmis de casa de avocatură ONV LAW. De la începutul anului 2022, volumul investițiilor străine în România a crescut deja cu peste 50 la sută, în comparație cu aceeași perioadă din anul 2021. Mai multe companii s-au relocat sau au în plan să își mute activitatea din Ucraina sau Rusia în România. Cealaltă țară estică spre care se îndreptă interesul companiilor străine este Polonia.

În România, zonele de interes pentru investitori cu capital străin sunt cele de lângă București, precum și cele din Banat și Crișana, datorită apropierii de vestul Europei. Sunt interesante și zone din Moldova, datorită apropierii de Ucraina. Noi investiții străine sunt așteptate în domeniile agribusiness, IT&C, retail, auto sau logistic.

“România se află într-o poziție avantajată în acest moment, așa cum nu a fost de multe ori în istoria sa. Alături de siguranța teritorială, România trebuie să asigure investitorilor străini stabilitate fiscală și predictibilitate, precum și un mecanism birocratic mai flexibil. De asemenea, este necesară o strategie de educație solidă, pentru pregătirea următoarelor generații care vor constitui forța de muncă locală. Acesta ar putea fi un moment determinant pentru România, pentru mulți ani de acum înainte”, declară Radu Nemeș, Managing Partner ONV LAW.

România poate atrage investiții din Italia, Germania, Franța și SUA

Între companiile care ar investi în România se numără grupuri originare din Italia, Germania, Franța și SUA.

ONV LAW este una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piața românească. Firma este fondată în anul 2000. ONV LAW acordă consultanță juridică clienților privați și instituționali în domenii precum achiziții publice și concesiuni, market entry, dreptul aviației și infrastructură aeroportuară, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenței, dreptul mediului, precum și dreptul digital.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă