3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiRishi Sunak:  Biden a discutat despre investițiile din Irlanda de Nord și...

Rishi Sunak:  Biden a discutat despre investițiile din Irlanda de Nord și politica externă

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat că a vorbit miercuri (12 aprilie) cu președintele american Joe Biden despre „oportunitățile economice incredibile” pentru Irlanda de Nord.

 „Am vorbit în special despre oportunitățile economice incredibile care se pregătesc pentru Irlanda de Nord”, a spus Sunak. „Știu că împărtășește ambiția mea de a vedea instituțiile de aici din nou funcționale, asta merită oamenii și afacerile din Irlanda de Nord”, potrivit Reuters.

Rishi Sunak și Joe Biden s-au văzut în Irlanda de Nord, descriind relația dintre țările lor ca una între „parteneri foarte apropiați”

Sunak, care a descris SUA și Marea Britanie drept „parteneri foarte apropiați”, l-a întâlnit pe Biden în timpul vizitei președintelui în Irlanda de Nord.

Președintele SUA a marcat cea de-a 25-a aniversare a acordului de pace al Irlandei de Nord din 1998 de la Belfast și va petrece puțin peste jumătate de zi în provincia britanică înainte de a călători în sud, în Republica Irlandeză, timp de două zile și jumătate.

Joe Biden e încrezător că va putea lucra cu noul premier britanic Rishi Sunak

Preşedintele american Joe Biden l-a felicitat marţi pe noul premier britanic Rishi Sunak, transmiţându-i că ‘aşteaptă cu nerăbdare’ să lucreze împreună cu el în special în ceea ce priveşte dosarul războiului în Ucraina, relatează France Presse.

‘Felicitări lui Rishi Sunak pentru accederea sa în postul de prim-ministru al Marii Britanii’, menţionează Biden într-o postare pe Twitter.

‘Aştept cu nerăbdare ca noi să ne consolidăm cooperarea în probleme esenţiale privind securitatea şi prosperitatea mondiale, în special continuând să sprijinim în mod ferm Ucraina’, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

Joe Biden așteaptă să lucreze cu noul premier Rishi Sunak, mai ales în dosarul ce vizează Ucraina în conflictul cu Rusia

Joe Biden a calificat luni drept ‘revoluţionară’ numirea lui Rishi Sumak, prima persoană de origine indiană şi confesiune hindusă care a devenit prim-ministru britanic.

Noul premier britanic a denunţat marţi în prima sa intervenţie pe Downing Street ‘războiul teribil’ dus de Rusia în Ucraina, exprimându-şi sprijinul pentru Kiev în lupta sa.

Rishi Sunak va fi numit oficial marți de către regele Charles al III-lea premier al Regatului Unit

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă