25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden e încrezător că va putea lucra cu noul premier britanic...

Joe Biden e încrezător că va putea lucra cu noul premier britanic Rishi Sunak

Preşedintele american Joe Biden l-a felicitat marţi pe noul premier britanic Rishi Sunak, transmiţându-i că ‘aşteaptă cu nerăbdare’ să lucreze împreună cu el în special în ceea ce priveşte dosarul războiului în Ucraina, relatează France Presse.

‘Felicitări lui Rishi Sunak pentru accederea sa în postul de prim-ministru al Marii Britanii’, menţionează Biden într-o postare pe Twitter.

‘Aştept cu nerăbdare ca noi să ne consolidăm cooperarea în probleme esenţiale privind securitatea şi prosperitatea mondiale, în special continuând să sprijinim în mod ferm Ucraina’, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

Joe Biden așteaptă să lucreze cu noul premier Rishi Sunak, mai ales în dosarul ce vizează Ucraina în conflictul cu Rusia

Joe Biden a calificat luni drept ‘revoluţionară’ numirea lui Rishi Sumak, prima persoană de origine indiană şi confesiune hindusă care a devenit prim-ministru britanic.

Noul premier britanic a denunţat marţi în prima sa intervenţie pe Downing Street ‘războiul teribil’ dus de Rusia în Ucraina, exprimându-şi sprijinul pentru Kiev în lupta sa.

Rishi Sunak va fi numit oficial marți de către regele Charles al III-lea premier al Regatului Unit

Rishi Sunak, declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, va fi primit marţi în audienţă de către regele Charles al III-lea, care îl va numi oficial premier al Regatului Unit, a anunţat Downing Street într-un comunicat, relatează AFP.

Liz Truss, care a demisionat joia trecută din funcţia de premier, va ţine un discurs în faţa Downing Street în jurul orei 10:15 (9:15), apoi va merge la Palatul Buckingham pentru a fi primită de suveranul Charles al III-lea. După aceea, Rishi Sunak va fi primit de rege, care îl va însărcina cu formarea unui nou guvern. El va merge în Downing Street unde va ţine un discurs în jurul orei 11:35 (10:35 GMT), potrivit agerpres.ro.

Rishi Sunak va fi numit de regele Charles premier al Regatului Unit, devenind al treilea premier al țării în mai puțin de două luni

Sunak, în vârstă de 42 de ani şi fost ministru de finanţe, va deveni al treilea premier al Regatului Unit în mai puţin de două luni.

Rishi Sunak va fi primul prim-ministru britanic de origine indiană şi cel mai tânăr în ultimii peste 200 de ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă, hotărât: “Vreau să fim în continuare un partener foarte serios în coaliţia guvernamentală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, subliniază seriozitatea și responsabilitatea în cadrul coaliției guvernamentale și reafirmă necesitatea unei abordări similare în privința alianței electorale. Prezent la Tulcea,...

Boris Johnson cere statelor occidentale să ajute Ucraina: Dacă va cădea, va fi o catastrofă

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unui editorial publicat în Daily Mail, în care Boris Johnson face apel la statele occidentale să ofere Ucrainei...

Alina Ceușan a făcut marele anunț! “Ăsta-i cel mai frumos!”

Alina Ceușan și soțul ei, Raul, se pregătesc cu bucurie pentru sosirea celui de-al doilea copil în familia lor. Prezentatoarea din primul sezon al...
Ultima oră
Pe aceeași temă