Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele occidentale.
Potrivit platformei Numbeo.com, care compară prețurile din orașe din întreaga lume, o masă pentru două persoane într-un restaurant mediu din Capitală costă între 40 și 90 de euro.
În medie, clienții plătesc aproximativ 50 de euro pentru un prânz sau o cină, ceea ce plasează Bucureștiul peste nivelul altor capitale est-europene.
De exemplu, o masă similară este mai accesibilă în Praga sau Varșovia, unde salariile medii sunt chiar mai mari decât în Capitala României.
Cât costă o masă în orașele mari din vestul Europei
Comparativ, în mari metropole occidentale renumite pentru prețuri ridicate, precum Paris sau Viena, diferențele devin mai puțin surprinzătoare.
În Paris, o masă pentru două persoane costă în medie 70 de euro, cu variații între 60 și 120 de euro.
Cu toate acestea, salariul mediu în capitala Franței este cu 125% mai mare decât cel din București, arată calculele ZF.