13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalPeste 40 de migranți, incluzând și copii, au fost salvați în Canalul...

Peste 40 de migranți, incluzând și copii, au fost salvați în Canalul Mânecii

Peste 40 de migranți, printre care trei copii în stare de hipotermie, au fost salvați miercuri în Canalul Mânecii în timp ce încercau să ajungă în Anglia cu mici ambarcaţiuni, a anunţat prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi Mării Nordului, relatează AFP.

În două operaţiuni succesive, autorităţile franceze au salvat şi readus la ţărm miercuri 28, respectiv 13 persoane, a detaliat prefectura maritimă într-un comunicat.

La primele ore ale dimineţii, o vedetă de patrulare a Marinei franceze a observat prezenţa unor naufragiaţi în apă lângă Boulogne-sur-Mer (Nord). Ulterior a trimis o ambarcaţiune rapidă şi a ridicat 28 de persoane la bord, toate salvate din apă, potrivit agerpres.ro.

Peste 40 de migranți au fost salvați din Canalul Mânecii, patru dintre aceștia fiind în stare de hipotermie

Potrivit prefecturii maritime, patru dintre aceşti naufragiaţi, trei copii şi un adult, se aflau în stare de hipotermie. Ei au primit îngrijiri din partea serviciilor de salvare.

Puţin mai târziu, o navă a Marinei a venit în ajutorul unei alte ambarcaţiuni în dificultate şi a recuperat 13 persoane.

Aproximativ 46.000 de persoane au traversat Canalul Mânecii în 2022 la bordul unor bărci mici. Cinci au murit şi patru au dispărut în aceste treceri periculoase, potrivit unui bilanţ întocmit de prefectura maritimă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

KPMG, amendată din nou în Marea Britanie pentru nereguli privind activitatea de audit

KPMG a fost amendată cu 1,5 milioane de lire sterline de către autoritatea britanică de reglementare în domeniul contabilității pentru "deficiențe grave" în auditul...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă