24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiRadioul public înregistrează cel puțin 23 de cazuri de infectare cu coronavirus

Radioul public înregistrează cel puțin 23 de cazuri de infectare cu coronavirus

Dintre acestea, 13 persoane se aflau la data îmbolnăvirii, în telemuncă, muncă la domiciliu sau concediu de odihnă, informează un comunicat al Serviciului Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SRR. Pentru acele 13 persoane aflate în telemuncă nu au fost declanşate anchete epidemiologice la locul de muncă din SRR, iar celelalte 10 persoane infectate, precum şi contacţii acestora au fost imediat carantinate/izolate la domiciliu.

“Incidenţa cazurilor de îmbolnăvire a crescut în săptămâna 1-15 octombrie, ca efect al creşterii numărului de îmbolnăviri la nivel naţional. SRR a informat imediat DSP cu privire la apariţia fiecărui caz confirmat şi, dat fiind specificul activităţii şi spaţiile diferite în care aceştia îşi desfăşoară activitatea – în sediul central sau la studiourile teritoriale -, DSP nu a declarat existenţa vreunui focar de COVID-19 la nivelul SRR”, precizează SRR, într-un comunicat.

Măsurile privind sănătatea şi securitatea angajaţilor sunt permanent revizuite, în funcţie de evoluţia cazurilor de îmbolnăvire, informează sursa citată.

Conform SRR, comunicatul Sindicatului Salariaţilor dat publicităţii miercuri “aruncă în derizoriu munca personalului administrativ (care dezinfectează zilnic, în mod repetat, suprafeţele cu risc de transmitere a virusului), eforturile tuturor salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea la sediul central şi în sediile studiourilor teritoriale în condiţiile dificile create de pandemie, precum şi toate măsurile luate de conducerea SRR pentru limitarea posibilităţilor de infectare a salariaţilor, măsuri luate cu respectarea tuturor prevederilor legale”.

“Reiterăm, pe această cale, faptul că întreaga conducere a SRR urmăreşte în permanenţă aplicarea tuturor măsurilor de combatere a răspândirii SARS-CoV2, în limitele legii şi ale resurselor financiare de care dispune instituţia”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Tren cu cel puțin 4 ore întârziere. Explicațiile CFR

Trenul IRN 472 Bucureşti Nord - Curtici, căruia ieri i s-a defectat locomotiva la Periş, înregistrând deja o întârziere estimată la două ore şi...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă