8.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPrințul moștenitor saudit încurajează echipa națională a Arabiei Saudite înaintea Cupei Mondiale

Prințul moștenitor saudit încurajează echipa națională a Arabiei Saudite înaintea Cupei Mondiale

Prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, s-a întâlnit cu echipa de fotbal a Arabiei Saudite, duminică (23 octombrie), încurajând-o înainte de a participa la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022.

 „ În primul rând, felicitări pentru calificare – jucătorilor echipei, celor din conducerea echipei… Știu că grupa noastră este dificilă la Cupa Mondială, și nimeni nu se așteaptă să câștigăm sau chiar să remizăm, așa că ceea ce vreau să vă spun este să fiți confortabili, să jucați și să vă bucurați de turneu”, a spus Bin Salman, potrivit Reuters.

Arabia Saudită va juca în Grupa C, înfruntându-se cu Argentina, Mexic și Polonia.

Aceasta este a șasea participare a naționalei Arabiei Saudită la Cupa Mondială.

Prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, a încurajat echipa națională de fotbal a Arabiei Saudite, mai ales că nimeni nu le dă multe șanse pentru a trece de grupa în care au picat.

Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029

Arabia Saudită a câștigat licitația pentru organizarea Jocurilor Asiatice de Iarnă din 2029. Jocurile vor avea loc la Trojena, Neom.

Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă în 2029, în munții din apropierea proiectului de oraș futurist Neom, în valoare de 500 de miliarde de dolari.

Neom face parte din planul național de dezvoltare Vision 2030 al regatului, în care prințul Mohammed bin Salman a investit sute de miliarde de dolari, cu scopul de a transforma economia saudită, de a crea locuri de muncă pentru cetățeni și de a reduce dependența de petrol.

Consiliul Olimpic al Asiei a ales marți candidatura saudită ce se concentrează pe Trojena care este planificată să devină o stațiune de schi pe tot parcursul anului 2026.

„Deșerturile și munții din Arabia Saudită vor fi în curând un teren de joacă pentru sporturile de iarnă!”, a declarat OCA într-un comunicat în care și-a anunțat decizia.

Ministrul saudit al sporturilor, prințul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a declarat că proiectul sporturilor de iarnă din regat „sfidează percepția” într-o prezentare a planului în fața membrilor OCA.

„Trojena este viitorul vieții la munte”, a spus ministrul despre o regiune descrisă ca fiind o suprafață de aproximativ 60 de kilometri pătrați la o altitudine cuprinsă între 1.500 și 2.600 de metri.

Megaproiectul Neom este finanțat de Fondul de Investiții Publice.

Se așteaptă o campanie pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, cu o ofertă fără precedent din trei continente, inclusiv Egipt și Grecia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă