21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiArabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029

Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029

Arabia Saudită a câștigat licitația pentru organizarea Jocurilor Asiatice de Iarnă din 2029. Jocurile vor avea loc la Trojena, Neom.

Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă în 2029, în munții din apropierea proiectului de oraș futurist Neom, în valoare de 500 de miliarde de dolari.

Neom face parte din planul național de dezvoltare Vision 2030 al regatului, în care prințul Mohammed bin Salman a investit sute de miliarde de dolari, cu scopul de a transforma economia saudită, de a crea locuri de muncă pentru cetățeni și de a reduce dependența de petrol.

Consiliul Olimpic al Asiei a ales marți candidatura saudită ce se concentrează pe Trojena care este planificată să devină o stațiune de schi pe tot parcursul anului 2026.

“Deșerturile și munții din Arabia Saudită vor fi în curând un teren de joacă pentru sporturile de iarnă!”, a declarat OCA într-un comunicat în care și-a anunțat decizia.

Ministrul saudit al sporturilor, prințul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a declarat că proiectul sporturilor de iarnă din regat “sfidează percepția” într-o prezentare a planului în fața membrilor OCA.

“Trojena este viitorul vieții la munte”, a spus ministrul despre o regiune descrisă ca fiind o suprafață de aproximativ 60 de kilometri pătrați la o altitudine cuprinsă între 1.500 și 2.600 de metri.

Megaproiectul Neom este finanțat de Fondul de Investiții Publice.

Se așteaptă o campanie pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, cu o ofertă fără precedent din trei continente, inclusiv Egipt și Grecia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă