4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSportAlte sporturiArabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029

Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029

Arabia Saudită a câștigat licitația pentru organizarea Jocurilor Asiatice de Iarnă din 2029. Jocurile vor avea loc la Trojena, Neom.

Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă în 2029, în munții din apropierea proiectului de oraș futurist Neom, în valoare de 500 de miliarde de dolari.

Neom face parte din planul național de dezvoltare Vision 2030 al regatului, în care prințul Mohammed bin Salman a investit sute de miliarde de dolari, cu scopul de a transforma economia saudită, de a crea locuri de muncă pentru cetățeni și de a reduce dependența de petrol.

Consiliul Olimpic al Asiei a ales marți candidatura saudită ce se concentrează pe Trojena care este planificată să devină o stațiune de schi pe tot parcursul anului 2026.

„Deșerturile și munții din Arabia Saudită vor fi în curând un teren de joacă pentru sporturile de iarnă!”, a declarat OCA într-un comunicat în care și-a anunțat decizia.

Ministrul saudit al sporturilor, prințul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a declarat că proiectul sporturilor de iarnă din regat „sfidează percepția” într-o prezentare a planului în fața membrilor OCA.

„Trojena este viitorul vieții la munte”, a spus ministrul despre o regiune descrisă ca fiind o suprafață de aproximativ 60 de kilometri pătrați la o altitudine cuprinsă între 1.500 și 2.600 de metri.

Megaproiectul Neom este finanțat de Fondul de Investiții Publice.

Se așteaptă o campanie pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, cu o ofertă fără precedent din trei continente, inclusiv Egipt și Grecia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....

Nouriel Roubini prevestește venirea mamei crizelor economice

Niciun economist de marcă sau vreo instituție de consultanță financiară nu s-a hazardat în predicții asupra viitorului. Economistul Nouriel Roubini, supranumit “profetul crizei,” riscă...
Ultima oră
Pe aceeași temă