11.5 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSocialPrimele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud. Oamenii, fericiți c-au...

Primele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud. Oamenii, fericiți c-au scăpat din „Iad”

Primele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud îi arată obosiți, dar fericiți că au ajuns cu bine acasă. Coșmarul lor a luat sfârșit, iar acum pot răsufla ușurați. Se pot considera norocoși pentru că au scăpat din cel mai periculos loc de pe harta lumii. 

Românii repatriați din Africa de Sud au aterizat la baza 90, pe Aeroportul Otopeni, marți, la ora 16.30. Sunt 46 de persoane printre care și membrii echipei de rugby CSM Baia Mare. Printre pasageri se numără și persoane de altă naționalitate.

Din primele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud de observă cum echipa de rugby se îndreaptă către o altă aeronavă mai mică, ce aparține tot Tarom și care îi duce la baia Mare. aici, sportivii vor fi plasați și ei în carantină.

Cu toții însă vor trebui să se supună unor proceduri speciale, încă din aeroport. Ei vor efectua un nou test Covid, chiar dacă nu prezintă simptome și au mai trecut printr-o astfel de testare înainte de îmbarcare. Apoi, vor fi plasați în carantină pentru 14 zile. 

Potrivit DSP București, pasagerii nu prezintă simptome Covid. Chiar și așa toți vor fi plasați în carantină. Cei care au unde să stea izolați, vor trebui să ofere autorităților adresa exactă a locului unde pot fi găsiți. Cei care nu au o locuință, vor fi plasați în carantină instituționalizată. 

Aceleaşi proceduri de testare vor fi aplicate şi în cazul românilor care vor ajunge din Maroc, ţară care şi-a închis graniţele din cauza noii variante a coronavirusului, omicron. Dacă se impune, vor fi aceleaşi măsuri pe parte de prevenţie”, a explicat pentru șeful DSP București, Oana Nicolescu. 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rezultatele la alegerile prezidenţiale vor putea fi urmărite în timp real

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunțat o premieră tehnologică pentru alegerile prezidențiale, realizată în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS)...

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...

În premieră, Ucraina lovește Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune

Kievul a declarat că a lovit un arsenal rusesc în apropierea orașului Karachev din regiunea Bryansk, la peste 110 km (70 mile) de Ucraina Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă