1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăSocialRomânii din Africa de Sud revin în țară. Aeronava a aterizat la...

Românii din Africa de Sud revin în țară. Aeronava a aterizat la Baza 90, Otopeni

Românii din Africa de Sud, blocați de mai multe zile din cauza anulării unor curse aeriene, revin, marți, în țară. Este vorba despre 46 de cetățeni care au decolat din Johannesburg la bordul unei curse Tarom, marți, la ora 03:45, și care vor ajunge la București la ora 15.30. Pe lângă aceștia, călătoresc și 24 de persoane străine, majoritatea europeni. Ministerul afacerilor Externe a anunțat că 7 cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere. Ei, fie nu au putut să-și facă la timp un test anti Covid, fie nu au reușit să ajungă la aeroport. 

Coșmarul lor s-a încheiat în momentul în care au ajuns la aeroportul din Johannesburg și s-au văzut urcați în avion. 46 de români blocați de mai multe zile în Africa de Sud au răsuflat ușurați. Ei vor ajunge, în sfârșit, în România după ce au trăit adevărate momente de panică. Nu e ușor să te afli la mii de kilometri depărtare de casă, iar autoritățile din țara respectivă să anunțe că zborurile s-au anulat, iar tu nu te mai poți întoarce acasă. Și nu din orice motiv banal, ci din cauza acelei mai agresive tulpini COVID care a băgat în sperieți tot mapamondul.

UPDATE. Ora 16.12. Aeronava Tarom a aterizat la Baza 90, Otopeni.

Românii din Africa de Sud revin în țară. Cine se află la bordul aeronavei

Aeronava Tarom a decolat de pe aeroportul din Johanesbourg la ora 03.45 și va ateriza la București la ora 15.30.

Pe lista de pasageri sunt 70 de persoane:  46 de cetățeni români, inclusiv delegația sportivă a CSM Baia Mare, 18 cetățeni europeni (10 cetățeni bulgari, 4 cetățeni spanioli, 3 cetățeni polonezi, 1 cetățean ungar) și 6 cetățeni din state terțe (4 cetățeni georgieni, 1 cetățean australian, 1 cetățean neozeelandez – aceștia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare și având rezidență în România).

7 români au pierdut cursa și au rămas în Cape Town

MAE informează că alți 7 cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare. Reprezentanții Ambasadei României la Pretoria rămân în contact cu aceștia și vor continua eforturile de sprijinire în vederea identificării, în viitorul apropiat, a altor soluții de transport către România.

Toți pasagerii vor intra în carantină 14 zile

Odată ajunși în țară, români dar și celelalte persoane de alte naționalități vor fi întâmpinați de reprezentanți ISU și DSP chiar la aeroport. Ei vor trece printr-un triaj, iar apoi vor intra 14 zile în carantină. În aceste două săptămâni starea lor de sănătate va fi monitorizată non stop, în așa fel încât să fim cu toții siguri că nimeni, în eventualitatea în care cineva este infectat cu Omicron, nu va transmite mai departe boala.

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

Ilie Năstase despre Djokovic: „Trebuia să se vaccineze”

Ilie Năstase, unul dintre cei mai buni jucători de tenis români, a comentat cazul lui Novak Djokovic. Năstase a vorbit despre această situație într-o...
00:01:01

Flightradar urmărește avionul lui Djokovic care părăsește Australia

Serviciul global de urmărire al zborurilor Flightradar a urmărit zborul Emirates cu destinația Dubai, în care se afla Novak Djokovic. Avionul a decolat duminică, 16...

Republica Moldova întărește relația cu NATO, dar fără să solicite aderarea

Republica Moldova întărește relația cu NATO, dar fără să solicite aderarea la Alianța Nord - Atlantică. Această poziție este exprimată în Planul Individual de Acțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă