1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăSocialPrimele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud. Oamenii, fericiți c-au...

Primele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud. Oamenii, fericiți c-au scăpat din „Iad”

Primele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud îi arată obosiți, dar fericiți că au ajuns cu bine acasă. Coșmarul lor a luat sfârșit, iar acum pot răsufla ușurați. Se pot considera norocoși pentru că au scăpat din cel mai periculos loc de pe harta lumii. 

Românii repatriați din Africa de Sud au aterizat la baza 90, pe Aeroportul Otopeni, marți, la ora 16.30. Sunt 46 de persoane printre care și membrii echipei de rugby CSM Baia Mare. Printre pasageri se numără și persoane de altă naționalitate.

Din primele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud de observă cum echipa de rugby se îndreaptă către o altă aeronavă mai mică, ce aparține tot Tarom și care îi duce la baia Mare. aici, sportivii vor fi plasați și ei în carantină.

Cu toții însă vor trebui să se supună unor proceduri speciale, încă din aeroport. Ei vor efectua un nou test Covid, chiar dacă nu prezintă simptome și au mai trecut printr-o astfel de testare înainte de îmbarcare. Apoi, vor fi plasați în carantină pentru 14 zile. 

Potrivit DSP București, pasagerii nu prezintă simptome Covid. Chiar și așa toți vor fi plasați în carantină. Cei care au unde să stea izolați, vor trebui să ofere autorităților adresa exactă a locului unde pot fi găsiți. Cei care nu au o locuință, vor fi plasați în carantină instituționalizată. 

Aceleaşi proceduri de testare vor fi aplicate şi în cazul românilor care vor ajunge din Maroc, ţară care şi-a închis graniţele din cauza noii variante a coronavirusului, omicron. Dacă se impune, vor fi aceleaşi măsuri pe parte de prevenţie”, a explicat pentru șeful DSP București, Oana Nicolescu. 

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

Cazul fetiței accidentată mortal de un polițist. Noi declarații ale tatălui micuței

A fost joia neagra în familia unei fetițe de 11 ani, care a murit ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care mâna...

Polițistul din Buzău care a mers la o prostituată în uniformă, reținut

Polițistul din Buzău care este anchetat după ce s-a dus în uniformă la o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, încercând să...

IMAGINEA ZILEI. Djokovici, escortat până la aeroport și expulzat

Novak Djokovici trăiește coșmarul vieții, după ce a fost umilit de australieni. Numărul 1 mondial în tenis a fost deportat de autoritățile australiene și...
Ultima oră
Pe aceeași temă