5.9 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPreședintele Assad din Siria îi oferă lui Putin sprijinul lui în războiul...

Președintele Assad din Siria îi oferă lui Putin sprijinul lui în războiul din Ucraina

Președintele sirian Bashar al-Assad i-a oferit miercuri președintelui rus Vladimir Putin sprijinul său în conflictul din Ucraina. Într-o întâlnire televizată cu Putin la Kremlin, Assad a spus că Rusia se luptă cu neo-naziști și „vechi naziști” în Ucraina, potrivit unei traduceri în limba rusă.

Fără să ofere dovezi, Assad a spus că Occidentul i-a primit pe „vechi naziști” și că acum le oferă sprijin, potrivit Reuters.

Kievul și Occidentul spun că acuzațiile rusești că Ucraina a devenit un focar al nazismului și al „rusofobiei” sunt un pretext fără temei pentru un război de agresiune neprovocat în Ucraina.

Sprijinul militar al Rusiei pentru Assad l-a ajutat să schimbe curentul într-un război civil ruinos care a început în 2011 ca o mișcare pro-democrație.

Bashar al-Assad a ajuns în Oman pentru un nou început de apropiere cu țările arabe

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a vizitat luni Sultanatul Oman, o premieră în doisprezece ani de război în Siria, într-un moment în care Damascul îşi intensifică încercările de apropiere de ţările arabe după cutremurul devastator, notează AFP.

Mediator discret, dar important pe scena diplomatică, Oman este una dintre puţinele ţări arabe, şi singura din Golf, care a menţinut mereu relaţii diplomatice oficiale cu Damascul de la începutul războiului din Siria în 2011.

„Sultanul (Haitham) şi preşedintele sirian au purtat discuţii oficiale”, a anunţat pe Twitter Ministerul de Externe de la Muscat.

Sultanul a reiterat „sincerele sale condoleanţe preşedintelui şi poporului sirian frate”, după cutremurul care a făcut peste 44.000 de morţi în Turcia şi Siria.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Odobescu, despre moartea lui Navalnîi: Nu există nicio îndoială privind responsabilitatea regimului Putin

Ministrul român de externe Luminiţa Odobescu a declarat la sosirea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles că: ,,Nu există nicio îndoială privind responsabilitatea...

Pe fondul crizei forței de muncă din țară, ministrul Justiției vrea să angajeze deținuți

Autoritățile caută soluții pentru impulsionarea pieței muncii, în condițiile în care România se confruntă cu o criză tot mai accentuată în acest domeniu. O variantă...

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară în ședința de astăzi

În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat mai multe măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări,...
Ultima oră
Pe aceeași temă