8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPremierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date în România.

Discuția pe acest subiect s-a purtat în ziua de 5 decembrie 2023, cu prilejul vizitei în SUA a delegației pe care o conduce premierul Ciolacu.

Șeful Guvernului României a fost întrebat de jurnaliști ce le-a propus reprezentanților Google. “Un data center în România. Cred că suntem cei mai îndreptățiți să avem acest lucru”, a răspuns Ciolacu. Premierul a precizat că firma Microsoft, tot americană, are aproape 5.000 de angajați în România, iar compania Google are circa 500 de angajați.

România oferă acum prilejul investițiilor majore în centre de date și servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administrației publice, reforma digitală și transferul în cloud a sistemelor IT de stat, a anunțat un comunicat transmis de Guvernul României.

„Guvernul și-a asumat operaționalizarea cloudului guvernamental și vom lucra  împreună cu experții și cu companiile din industria tehnologiei pentru a reuși acest lucru. Voi încuraja și firmele și companiile private din România să opteze pentru aceste soluții de tip cloud, pentru că reprezintă un avantaj competitiv important într-o piață tot mai concurențială”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a plecat în SUA la data de 2 decembrie 2023. Din delegația condusă de premier fac parte ministrul Afacerilor Externe, ministrul Apărării Naționale și ministrul Economiei. Întâlnirea cu conducerea companiei Google a avut loc la Washington.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă