6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPoluarea din India crește în ziua de Diwali: „Ne simțim sufocați”

Poluarea din India crește în ziua de Diwali: „Ne simțim sufocați”

Poluarea din India crește în ziua festivalului hindus al luminilor Diwali, oamenii spunând că „se simt sufocați”.

În condițiile în care nivelurile de poluare ajung de obicei la un anumit vârf în timpul Diwali, festivalul hindus al luminilor, autoritățile din New Delhi au reînnoit interzicerea vânzării și folosirii petardelor în perioada festivă, împreună cu alte măsuri menite să reducă poluarea, potrivit Reuters.

Aceasta este dimineața de Diwali, așa cum ea arăta în New Delhi.

Poluarea din India face ca la festivalul Diwali oamenii să se simtă sufocați, deși nivelurile s-au mai redus pe 24 octombrie

Nivelurile de poluare au ajuns la „foarte redus” pe 24 octombrie.

„ Poluarea crește atât de mult în timpul festivalului Diwali, încât provoacă probleme tuturor. Ea duce la dificultăți de respirație, astm și alte afecțiuni”.

Nivelurile de poluare ating vârful în timpul Diwali.

Guvernul a reînnoit interdicția de folosire a unor artificii în perioada sărbătorilor.
„ Ne simtim sufocati. Acest lucru se va agrava dupa 2-4 zile. Va deveni greu pentru copiii care merg la școală și pentru cei care merg la birou după Diwali. Nu poți sta tot timpul în casa ta, ai să ieși. Poluarea îngreunează viața odată ce ieși din casă.”

Festivalul culturii indiene, la București

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este, între 16 și 18 iunie, gazda festivalului în aer liber care deschide spaţiul satului românesc dialogului cu civilizația Indiei.

Festivalul “Namaste India” își propune să devină o punte de legătură între cultura indiană şi alte culturi ale lumii – română, franceză, engleză, pakistaneză, africană – prin spectacole, proiecţii de film, expoziţii, ateliere, work-shop-uri şi întâlniri.

Ediţia din acest an va explora ideea de identitate naţională, valori culturale, tradiţie şi continuitate, revalorizare culturală, colaborări interculturale, apartenenţă şi rădăcini, incluziune socială. Activităţile din festival reprezintă o modalitate de a descoperi cultura indiană, valorizând în acelaşi timp propria noastră cultură, perioada aleasă pentru desfăşurarea evenimentului incluzând două zile importante pentru identitatea naţională a fiecăreia din cele două ţări: Ziua Internaţională Yoga, recunoscută oficial de ONU în 2014 (21 iunie) şi celebrată la nivel mondial, şi Ziua Internaţională a Iei (24 iunie), sărbătorită în ţară şi în comunităţile de români din diaspora.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministrul austriac de Interne ignoră tema aderării României la spațiul Schengen terestru

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a evitat să indice un orizont de timp în care Viena şi-ar ridica veto-ul în privinţa aderării României...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Ministrul austriac de Interne ignoră tema aderării României la spațiul Schengen terestru

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a evitat să indice un orizont de timp în care Viena şi-ar ridica veto-ul în privinţa aderării României...
Ultima oră
Pe aceeași temă