14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

A izbucnit un scandal în ședința de Guvern. Premierul a oprit ședința

A izbucnit un scandal în ședința de Guvern de miercuri. Premierul Cîțu a suspendat ședința de Guvern până la ora 19.

Executivul a trimis un comunicat care spune că ședința de Guvern este suspendată pe motiv că miniștrii se duc la deschiderea sesiunii Parlamentului.

Totuși, în mod normal, ședința de Guvern de astăzi, 1 septembrie, trebuia să țină până la ora 13.

Proiectul de investiții Anghel Saligny

În ședința de Guvern a fost o dispută între premierul Cîțu (PNL) și miniștrii din USR PLUS. Disputa a pornit de la proiectul de investiții Anghel Saligny. Premierul dorea a fi aprobat acest proiect. USR PLUS condiționează însă aprobarea proiectului Anghel Saligny de votarea unuia dintre obiectivele sale – cel de a se desființa Secția Specială.

Proiectul Anghel Saligny fusese introdus în discuția de miercuri pe lista suplimentară. Nu se știe încă situația altor teme care erau anunțate pentru ședința de Guvern de miercuri. Una dintre teme era să se aprobe Strategia împotriva Criminalităţii Organizate.

Secția Specială

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a confirmat că Secția Specială a fost motivul neînțelegerii.

Secția Specială se numește oficial Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Desființarea ei este un obiectiv promis de USR PLUS în campania electorală. Ministrul Justiției, Stelian Ion, este membru USR PLUS.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă