19 C
București
miercuri, 18 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăA izbucnit un scandal în ședința de Guvern. Premierul a oprit ședința

A izbucnit un scandal în ședința de Guvern. Premierul a oprit ședința

A izbucnit un scandal în ședința de Guvern de miercuri. Premierul Cîțu a suspendat ședința de Guvern până la ora 19.

Executivul a trimis un comunicat care spune că ședința de Guvern este suspendată pe motiv că miniștrii se duc la deschiderea sesiunii Parlamentului.

Totuși, în mod normal, ședința de Guvern de astăzi, 1 septembrie, trebuia să țină până la ora 13.

Proiectul de investiții Anghel Saligny

În ședința de Guvern a fost o dispută între premierul Cîțu (PNL) și miniștrii din USR PLUS. Disputa a pornit de la proiectul de investiții Anghel Saligny. Premierul dorea a fi aprobat acest proiect. USR PLUS condiționează însă aprobarea proiectului Anghel Saligny de votarea unuia dintre obiectivele sale – cel de a se desființa Secția Specială.

Proiectul Anghel Saligny fusese introdus în discuția de miercuri pe lista suplimentară. Nu se știe încă situația altor teme care erau anunțate pentru ședința de Guvern de miercuri. Una dintre teme era să se aprobe Strategia împotriva Criminalităţii Organizate.

Secția Specială

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a confirmat că Secția Specială a fost motivul neînțelegerii.

Secția Specială se numește oficial Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Desființarea ei este un obiectiv promis de USR PLUS în campania electorală. Ministrul Justiției, Stelian Ion, este membru USR PLUS.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:13

Regina Elisabeta a Marii Britanii inaugurează o linie de tren ce-i poartă numele

Regina Elisabeta a Marii Britanii a apărut surprinzător marți (17 mai) la o ceremonie pentru a marca finalizarea mult așteptatei construcțiii pentru o linie...

Nicușor Dan se mândrește cu lucrările de mântuială din Centrul Istoric

Un singur muncitor lucra pe Strada Lipscani din Centrul Istoric al Capitalei, la mai puțin de o zi de când primarul general Nicușor Dan...

Comandantul Flotei Mării Negre ar fi murit în naufragiul crucișătorului Moskva

Comandantul Flotei Mării Negre a Rusiei, amiralul Igor Osipov, ar fi murit în timpul naufragiului crucișătorului Moskva. Această ipoteză este prezentată de presa britanică, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă