8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

PSD vrea anticipate! Ciolacu: ”Este evident că PSD nu va susține un guvern minoritar al PNL”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, insistă pe ideea alegerilor anticipate și spune că acestea pot fi declanșate înainte de expirarea termenului de 45 de zile în care premierul Cîţu trebuie să vină cu Guvernul în Parlament pentru un vot de încredere.

Întrebat dacă există soluții pentru ca alegerile anticipate să fie declanșate mai devreme de 45 de zile, Marcel Ciolacu a declarat că lucrurile sunt simple. 

„Categoric. Se face modificare la lege, se face campanie electorală de două săptămâni. Suntem ultimul stat european care nu a avut anticipate. Care e problema, unde e grozăvia? Este evident că PSD nu va susține un guvern minoritar al PNL. Nu știu ce vor alianța USR cu AUR, poate lucrează la programul de guvernare acum. Pot presupune. Când depui o moțiune, gândești şi pasul 2”, a declarat Marcel Ciolacu la B1 TV. 

„Am venit cu o moțiune de cenzură. Am auzit că cei de la USR vor să dărâme Guvernul din care făceau parte. Asta e, e problema lor. Am făcut moțiune, am făcut textul, am prins toată guvernarea, așa cum era normal. Am prins și pe Ghinea, şi pe Drulă. Nu e suficient ca ministru la Transporturi să umbli cu ranga şi să demolezi chioșcuri. Ai zero la sută kilometri de autostradă. Ghinea are 0,2 absorbție fonduri UE. E adevărat, e în creștere față de mandatul precedent, când a avut zero. Nu ai PNRR aprobat”, a adăugat președintele PSD la B1 TV.

„Singura soluţie, anticipatele”

„Rămân ferm convins că în acest moment România nu poate depăși această criză politică decât prin alegeri anticipate.

Chiar dacă se vor împăca, totuși, e greu să plece câinele de la măcelărie sau de lângă grătar. O să mai accepte mai puțină carne pe os, dar conflictele vor apărea iar.

Din punctul meu de vedere, nu a ieșit nimeni să vorbească absolut nimic. Se ceartă pe bani, pe funcții (…) Ne-au promit o depolitizare, dar sunt de 8 luni la guvernare”, a adăugat Marcel Ciolacu. 

Întrebat ce ar face dacă președintele Klaus Iohannis le-ar cere să formeze un guvern.

„Vom încerca să realizăm o majoritate. Avem cele 10 zile constituționale. Vom încerca să creăm majoritate”, a declarat liderul PSD.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Ultima oră
Pe aceeași temă