9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, și-a pierdut mandatul în urma unei condamnări penale

Prefectul județului a semnat luni ordinul de încetare a mandatului, potrivit publicației Bistrițeanul, însă înainte de a părăsi postul, Ogâgău și-a numit cumnatul primar interimar.

Traian Ogâgău a devenit cunoscut opiniei publice după apariția în mediul online a unui video în care își umilea fiica de 14 ani.

„Se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al orașului Sângeorz-Băi a domnului Ogâgău Traian, începând cu data de 03.07.2021 ca urmare a condamnării acestuia prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și a pierderii unor drepturi electorale. Atribuțiile primarului vor fi exercitate de viceprimarul ales în condițiile legii”, se arată în documentul emis de Instituția Prefectului și citat de Bistrițeanul.

Este a doua oară când Traian Ogâgău își pierde mandatul de primar din cauza unei condamnări. Anul trecut, el a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum și prelevarea de mostre biologice. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.

Duminică, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local, consilierii au hotărât ca primar interimar să fie Cătălin Bota, consilier PNL și cumnatul lui Ogâgău, mai scrie Bistrițeanul.

Ședința a fost transmisă pe Facebook, iar Traian Ogâgău i-a predat însemnele de primar cumnatului său în aplauzele consilierilor și a celorlalți participanți la ședință.

Ultima oră
Pe aceeași temă