18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăPidone, la ieșirea din sediul DNA: Nu sunt fugar

Pidone, la ieșirea din sediul DNA: Nu sunt fugar

UPDATE: Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar deschis la începutul anului trecut.

“La sediul DNA mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Mi s-a adus la cunoştinţă cauza dosarului, că la preluarea mandatului meu, la nici 3 luni de zile, n-am pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local privind faptul că de ce mai putea să exercite în Sectorul 5 societatea REBU, că singura societate abilitată era Salubrizare SA. (…) Nu am dat astăzi nicio declaraţie, după studierea dosarului voi da declaraţie”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Foto: Inquam

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu – Piedone, a declarat, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că nu este “fugar”, în contextul în care marți este așteptată sentința finală pentru el în Dosarul Colectiv.

Piedone acuză că noul dosar în care este implicat și pentru care a fost săltat în această dimineață de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă se datorează unor acuzații false aduse de fostul edil al sectorului 5.

Foto: Inquam

Întrebat dacă apreciază că alarma falsă cu bombă din aeronava în care se afla și care urama să zboare către Germania a fost planificată de DNA, Piedone a spus: “nu cred nimic”.

Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat, în această dimineață, de procurorii DNA de pe Aeroportul “Henri Coandă” din Otopeni şi dus la audieri, într-un nou dosar.

Piedone a fost dus de pe Aeroportul Otopeni, de unde dorea să plece din ţară, la sediul DNA, pentru a fi audiat într-un nou dosar.

Piedone, fost primar al Sectorului 4 al Capitalei, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv.

Pe aeronava în care se afla Piedone a fost dată o alarmă cu bombă.

Alarma s-a dovedit falsă.

Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să se pronunţe în 3 mai în dosarul Colectiv, după mai multe amânări.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă